trikkeligaen

Kjelsås med livsviktig seier

(Kjelsås - Vard Haugesund 3-1) Nedrykkstruede Kjelsås imponerte mot Vard Haugesund på fjerdeplass, og tok tre meget viktige poeng med revansjen fra serieåpningen. Ola Bjørnland fjernet all tvil med spikeren i kista like før slutt.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Etter et bittert 2-3-tap for Øygarden forrige serierunde, havnet Kjelsås virkelig i bunnstriden i andredivisjon. Dermed blir hver eneste kamp utover høstsesongen meget avgjørende, og hjemme mot Vard Haugesund leverte Eivind Kampens menn en bunnsolid prestasjon som førte til tre livsviktige poeng.

Gjengangeren for Kjelsås denne sesongen har vært gode prestasjoner og dårlig betalt, noe som var tydelig mot Vard Haugesund allerede i serieåpningen i juni. Til tross for gigantiske muligheter og sjansesløsing den gang vant Vard 1-0 mot spillets gang. På hjemmebane fikk laget på Oslos tak sin revansj.

Ny Midtskogen-scoring

Kjelsås tok ledelsen med nok en scoring fra superspiss Ole Erik Midtskogen. Etter en corner fra kaptein Jesper Solli raget midtstopper Lars Brotangen høyest på bakre stolpe, og headet tilbake i feltet igjen. Det var Midtskogen plassert, og stanget inn kampens første scoring.

Dermed scoret Kjelsås’ toppscorer for niende gang denne sesongen på imponerende tolv kamper.

Ole Erik Midtskogen feirer sitt niende mål for sesongen.

Bortelaget brukte ikke lang tid på å svare, og utlignet noe heldig med Erling Flotve Myklebust etter et sløvt utspill fra William Da Rocha som førte til bortelagets første målsjanse i kampen. Vard Haugesund var effektive og heldige, og var brått tilbake i kampen kun seks minutter etter å ha havnet under.

Men hjemmelaget skulle ikke svare noe tregere enn Vard, og gikk like gjerne opp i ledelsen igjen kun to minutter etter bortelagets utligning. Mansour Sinyan slo en flott ball bak Vard-forsvaret, og en av kampens store spillere, Yaw Paintsil, viste mesterlig ballkontroll da han vippet ballen opp på sin egen panne og headet inn hjemmelagets andre mål for dagen.

Lars Brotangen kunne lagt på til 3-1 ti minutter før pause, men en vanvittig redning fra Vard-keeper Thomas Kinn hindret midtstopperens andre målpoeng for ettermiddagen. Kjelsås gikk dermed til pause med 2-1.

Kjelsås-spillerne feirer Yaw Paintsils scoring.

Spikeren i kista

Etter en solid Kjelsås-omgang før pause hang bortelaget langt bedre med etter hvilen. Hjemmelaget ble presset lavere og lavere, men Vard slet med å skape de store sjansene.

Heller ikke Kjelsås skapte all verden etter pause, og var ikke like dominante som i første omgang, da vertene fort kunne ledet med to-tre mål.

Da Rocha gjorde opp for feilen før pause med en sterk redning ni minutter før fulltid, på det som var Vard Haugesunds største sjanse i andre omgang.

Selv om Vard hadde overtaket etter pause, var det ingen tvil om at dette var Kjelsås’ dag. Venstreback Ola Bjørnland satte spikeren i kista etter et offensivt løp og fjernet all tvil da han med stor vilje hamret inn 3-1 like før fulltid.

Ola Bjørnstad etter å ha scoret like før fulltid.

Kampen mot nedrykk til tredjedivisjon er på ingen måte over, men dagens seier var meget viktig for Oslo-laget som nå befinner seg på åttendeplass på tabellen. Ned til nedrykksplass er det kun tre poeng, hvor Nardo ligger med 24 poeng.

Kjelsås møter Fløy-Flekkerøy i en korona-utsatt kamp på torsdag. Fløy ligger nest nederst på tabellen åtte poeng bak Nardo, og rykker sannsynligvis ned til tredjedivisjon.

---

PostNord-ligaen avd. 2 – runde 22

Kjelsås – Vard Haugesund 3-1 (2-1)

Grefsen stadion, 201 tilskuere

Mål: 1-0 Ole Erik Midtskogen (22.), 1-1 Erling Myklebust (28.), 2-1 Winston Yaw Paintsil (30.), 3-1 Ola Bjørnland (88.)

Kjelsås (4-3-3): William Da Rocha – Runar Brenden, Victor Halvorsen, Lars Brotangen, Ola Bjørnland – Jesper Solli, Mansour Sinyan, Akinbola Akinyemi (Erik Rosland fra 83.) – Jacob Hanstad, Ole Erik Midtskogen, Winston Yaw Paintsil (Ahmad Abbas fra 90.)

Gule kort: William Da Rocha, Kjelsås. Erling Myklebust, Vard Haugesund

Dommer: Sebastian Vegstein Mikalsen (Rygge IL)