Politikerne er enige om at Mortensrud bør få eget bibliotek. Men de vil vente med å bestemme seg til bibliotekmeldingen kommer neste år.

Får nytt bibliotek

Bystyret vil ha nytt bibliotek på Mortensrud. Men det kommer ikke like fort som det Frps Aina Stenersen foreslo fra bystyrets talerstol onsdag kveld.

 

Opprinnelig var dette et privat forslag fra bystyrerepresentantene Abdullah Alsabeehg (Ap), Harald Nissen (MDG) og Trine Dønhaug (SV) i kultur- og utdanningskomiteen, hvor de foreslo at byrådet bes opprette et nytt bibliotek på Mortensrud, og at byrådet bes gjøre om bibliotekfilialen på Bjørnholt til skolebibliotek. Noe som egentlig alle er enige om. Det de ikke er enige om er når.

– Dette er politikk i praksis. Det er slik at når man kommer med et forslag, så blir det ofte justert underveis. Sånn er det i dette tilfellet. Og vi har hele tida hatt en dialog med ansvarlig byråd for kultur, frivillighet og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap), sier gruppeleder i kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, til Dagsavisen.

Les også: Her på Tøyen skal biblioteket være et trygt og kult sted

Forslag

– Dette var et forslag som opprinnelig kom fra Abdullah Alsabeehg, sier Nissen.

– I realiteten er det ingen forskjell mellom det Stenersen foreslo og det vi foreslo. Stenersen lånte den samme ordlyden vi bruker i vårt forslag, sier Nissen.

– Men det som ble vedtatt i bystyret onsdag kveld, er at Byrådet bes opprette et nytt bibliotek på Mortensrud, og i forbindelse med dette vurdere å gjøre om bibliotekfilialen på Bjørnholt til skolebibliotek. Planer for nytt bibliotek på Mortensrud bes legges fram for Oslo bystyre i 2018 i forbindelse med den varslede saken om bibliotek, sier Nissen videre.

– Det som er viktig, og som vi har signalisert, er at det er viktig å få på plass et bibliotek på Mortensrud, og at det blir prioritert, sier gruppeleder Nissen til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Gjorde forslaget til vårt eget

I en uttalelsen til forslaget fra Abdullah Alsabeehg, Harald Nissen og Trine Dønhaug, skriver byråd Rina Mariann Hansen følgende:

«Den gjeldende bibliotekplanen varer til 2018, og byrådet skal utarbeide en ny bibliotekplan som avløser denne. Det er naturlig å behandle forslaget om ny filial i den nye bibliotekplanen som skal legges fram i 2018. En eventuell endring av filialen på Bjørnholt er også mest naturlig å se i sammenheng med bystyrets behandling av bibliotekplanen».

Aina Stenersen mente at dette ikke var godt nok, og vil ha på plass et nytt bibliotek nå.

– Vi hadde i 2014 et godt samarbeid med forslagsstillernes partier for å redde Deichman-filialene på Bjerke og Nordtvet, og ble med tanke på det glade for å se dette forslaget. Skuffelsen var derimot stor da de samme gikk bort fra alt innhold og alle forpliktelser i det de har fremmet, sier Aina Stenersen til Dagsavisen.

– Vi tok forslaget, og gjorde det til vårt eget, sier hun.

Deichmanske hadde i 2016 over 2,5 millioner besøkende. Noe som er rekord.

– Da er dessverre Bjørholt-filialen stengt. Det kan vi løse ved å åpne et nytt godt tilbud på Mortensrud, sier Stenersen.

Les også: Ektepar fra Asker besøkte ungdomsbibliotek på Tøyen