Innenriks

Vil kreve umiddelbar kursendring

Regjeringen må ta konsekvensen av ny kunnskap om kvalitet i barnehagen, mener SV.

– Det er utrolig viktig at vi har fått dette så ettertrykkelig slått fast gjennom ny, norsk forskning; flere voksne og mer kompetanse er det viktigste for at barna våre skal få en enda bedre barnehage. Det betyr at jeg vil kreve en umiddelbar kursendring fra regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Han påpeker at det eneste kunnskapsministeren har vært villig til å forplikte seg til så langt, er en norm for antall voksne i barnehagen innen 2020.

Les også: Barnehagelæreren avgjør

Nå lover han at SV vil ta grep i sitt partiprogram:

– Vi vil at halvparten av alle ansatte i barnehagen skal være utdannede pedagoger. Alle skal ha barnefaglig grunnkompetanse, og minimum 25 prosent skal ha relevant fagbrev. Alt dette må inn i en fastsatt norm som gis en tidsfrist, sier Audun Lysbakken.

Så langt tyder lite på at Kunnskapsministeren er på gli. I en e-post til Dagsavisen sier statssekretær Magnus Thue:

«Vi har i regjeringserklæringen sagt at vi ønsker oss en bemanningsnorm på plass innen 2020, og vil komme tilbake til dette på en egnet måte. Statsbudsjettet for 2017 kan jeg ikke kommentere før fremleggelsen torsdag i neste uke.»

Videre understrekes det at forslaget til ny rammeplan som sendes på høring senere i høst, først og fremst er et pedagogisk verktøy for de ansatte i barnehagen, og derfor ikke vil inneholde regler om antall barn per voksne.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen