Innenriks

Stenger Blixtunnelen om natten i flere måneder

Hver natt fram til 15. april skal Blixtunnelen på Follobanen holdes stengt. Det kommer til å få konsekvenser for togtrafikken.

Stengningen fører til innstilling av tre avganger og lengre kjøretid for seks avganger. Arbeidet skal etter planen kun pågå mellom klokken 23.04 og klokken 5.20, melder Bane Nor.

– Årsaken er behov for ekstra visitasjon for istapper samt tetting av eventuelle lekkasjepunkter i tunnelen, forteller pressevakt Anne Kirkhusmo i Bane Nor til Teknisk Ukeblad.

Bakgrunnen er problemene med is og vann som gjentatte ganger har ført til stengt tunnel den siste tiden. Arbeidet må derfor pågå vinterstid.

Pressevakt Harry Korslund i Bane Nor understreker overfor Østlandets Blad at det er de sene avgangene som blir berørt. Stengingen skal ikke påvirke togtrafikken på morgenen.

I tillegg skal Bane Nor stenge tunnelløpet som går i retning Ski-Oslo for sjekk mellom klokken 12 og 13 og 18 og 19 i særlig kalde perioder.

Fra midten av april til oktober skal Bane Nor også stenge deler av Blixtunnelen. Da skal strømledningene i tunnelen skiftes ut. Strømledningen i nordgående løp skal byttes først. Deretter skal sørgående løp stenges for å få gjennomført den samme utskiftningen. Planen er å åpne hele tunnelen igjen i oktober.

Det har vært gjentatte problemer med Follobanen siden åpningen i 12. desember 2022.

Strekningen kostet 37 milliarder kroner å bygge, men banen ble stengt allerede 19. desember etter få dagers drift. Bakgrunnen var brann i et teknisk rom på grunn av feildimensjonerte strømkabler. Banen åpnet først 5. mars 2023, 76 dager senere.

Les også: Bussprodusent tar elbussene i forsvar – skylder på kommunen (+)

Les også: Sanna Sarromaa slutter som lærer: – Jeg har vært mye redd på jobb

Nyeste fra Dagsavisen.no: