Innenriks

Folk dropper biffen og velger hvitt kjøtt

Forbruket av rødt kjøtt faller som en stein, og folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, viser tall fra Nortura.

Det kan bli aktuelt for nordmenn å kutt kjøttforbruket kraftig. Det jobbes nå med nye kostholdsråd. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Nå dropper nordmenn i større grad rødt kjøtt. Illustrasjonsbilde.
Publisert Sist oppdatert

Nortura ser en stor endring i folks forbruksmønster. I årets fire første måneder konstaterte selskapet et fall på hele fem prosent for rødt kjøtt sammenlignet med samme tid i fjor. Hvitt kjøtt, øker derimot, skriver Nationen.

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen peker særlig på én ting.

– Folk velger billigere matvarer i år enn i fjor, det er en generell utvikling i markedet, sier hun til Nationen.

Det kan føre til at rødt kjøtt oftere taper kampen om å ta opp plass i kundens handlekurv, tror hun.

– Kanskje er det flere som velger rødt kjøtt sjeldnere enn de gjorde før, som følge av at kostnader på andre områder har gått i været. Maten er noe mange sparer på, sier Panengstuen.

Nortura økte omsetningen med en milliard i første tertial, og tredoblet resultatet sammenlignet med kriseåret 2022. Resultatet endte på 144 millioner.

Powered by Labrador CMS