SV-topp: - Misbruk av statsministerposten

Liung og stortingsrepresentant Arne Nævra (SV) og lokale opposisjonspolitikere ristet på hodet over Erna Solbergs velvillige innblanding i bybru-floken i Drammen.

- Høyre står for et av de største populistiske grep vi har sett i Sør-Norge med vrakingen av bypakka. Det var jo deres egen og Aps avgjørelse å gå for den store bompakka, som de nå bruker med motsatt fortegn i valgkampen. De klarte ikke å stå i det, og bøyde av for en enkel populistisk bevegelse bare for å sikre stemmer, sier SVs stortingsrepresentant Arne Nævra, der han betrakter statsministeren kaste glans under en stor blå paraply på Høyres stand.

LES OGSÅ: Haaning om vedtak for ny bybru - Vi har alle vondt i magen

Sammen med partiets andre- og tredjekandidat til kommunestyret, Åse Lund og Tony Burner, er Nævra blant de mange kjente politikerfjesene som fyller Bragernes torg lørdag - og som stimler sammen når Erna gjør sin entré med et helt kobbel av presse på slep.

- Misbruk av statsministerposten

- At Erna kommer og sier at verden går under fordi vi ber om tid til å få gjort en bedre utregning, er helt håpløst. Hvorfor kom hun ikke da hennes representant kastet bypakka og satte all videre utvikling i samferdsel og kollektivsatsing på vent?, følger Ståle Sørensen (MDG) opp.

- Det er misbruk av statsministerposten, sier Nævra kontant.

Den profilerte naturfotografen og rikspolitikeren er tydelig på hva han mener ville fortjent statsministerens oppmerksomhet.

- Tenk hvilken styrke det ville vært om de store partiene og miljøpartiene sto sammen og forsvarte den pakka det opprinnelig var enighet om. Høyre skulle heller fått Erna hit da, for å forklare hva som lå i pakka. Haaning burde sagt at med dette skal vi gjøre Drammen til en virkelig attraktiv by, og fortsatt der dagens ordfører slapp. Det gjorde han ikke, men valgte å kaste inn håndkleet i stedet.

Dagsavisen Fremtiden-leder før valget: - Stem på en lagspiller

- Det er dessuten galt, når de sier at Buskerudbypakka har falt, for det har den ikke, påpeker Tony Burner (SV), vel vitende om at det er det eneste budskapet både Høyre og Arbeiderpartiet er helt på linje om.

Begge de store partienes ordførerkandidater garanterer at det verken blir Buskerudbypakke eller bomring de neste fire årene?

- Da får man stemme på SV, MDG eller Venstre. Avhengig av resulatet vi ser etter mandag, er det ikke utenkelig at det kan dukke opp en løsning med en tredje ordførerkandidat. Posisjon og styrke etter valget vil avgjøre hvem det i såfall kan være, sier Ståle Sørensen.