Danske-hjelp hever FBK

Fredrikstad Ballklubb gikk poengløse ut av grunnspillet i håndballens eliteserie. Nå øyner FBK håp. Mye takket være tilveksten fra Danmark,Tina Houborg.

I går spilte FBK to treningskamper i Blomsterøyhallen. Først mot Bækkelaget, som de slo 20-19. Deretter mot Skjeberg - der det ble tap 24-28. Kampene bar bud om at FRBK kommer til å bite langt bedre fra seg når kampene i nedrykkspulja snart tar til. Målet er selvsagt å berge plassen i toppdivisjonen.

Både mot Bækkelaget og Skjeberg imponerte nytilveksten fra Danmark, Tina Houborg. Hun har et godt skudd, bra blikk for spillet - og er fysisk sterk. Det siste kom ikke minst kommer til syne i forsvarspillet. Mot Bækkelaget ble hun toppscorer med seks scoringer - og var såpass dominerende at hun i perioder ble påspandert frimerke.

–Det er ingen tvil om at Tina er en forsterkning som kommer til å heve laget. Jeg er veldig glad for at hun valgt å spille for oss, sier Åshild om sin nye lag-venninne.

–Jeg synes debuten i FBK gikk greit, sier Tina etter seieren over Bækkelaget.

–Det er klart jeg trenger litt mer tid til å lære meg systemene - og til å bli bedre kjent med medspillerne, men starten var over all forventning, forklarer Tina på klingende dansk.

FBK-trener André Jauert er mer optimistisk enn på lenge etter gårsdagens to kamper.

–Det var greit å få en gjennomkjøring som dette etter pausen i seriespillet. At Tina kommer til å bli en nyttig manglet flere sentrale spillere er jeg veldig godt fornøyd med det jentene presterte i disse to kampene. Jeg har tro på at vi skal bite langt bedre fra oss i fortsettelsen, sier Jauert.

I kampen mot Bækkelaget førte FBK hele veien. Gjestene yppet seg mot slutten, men FBK-jentene holdt hodet kaldt og dro i land en fortjent 20-19 seier.

Mot Skjeberg spilte FBK en strålende 1. omgang - og ledet med 14-12. Skjeberg kom sterkere tilbake etter hvilen, men måtte slite voldsomt for å ta hjem seieren. I seriemøtet mellom de to lagene ble FBK knust. I går var det jevnt helt til sluttfasen.

–Det er ingen tvil om at jentene nå er på gang. Jeg er spesielt godt fornøyd med forsvarspillet. Jentene ga Skjeberg i perioder skikkelig. Vi er på rett spor - og med alle på plass igjen tror jeg det er flere som skal få slite for å slå oss, avslutter en godt fornøyd FBK-trenere.