Nyheter

Full mann dro jente (9) under vann

En jente som nettopp var blitt svømmedyktig ble utsatt for en skremmende opplevelse på bystranda på Skjærhalden i Hvaler i august.

Jenta var ute og svømte med noen venninner, på vei inn mot stranda, da en fremmed mann (47) uten foranledning svømte bestemt mot henne. Mor til en av jentas venninner sto på brygga og så det hele.

Mannen la armene sine rundt og over jentas armer slik at de ble låst. Deretter trakk han henne mot seg og dro henne under vann i noen sekunder. Jenta fikk full panikk og fikk revet seg løs, slik at hun fikk hodet over vann igjen. Så fikk hun svømt inn til land, ifølge dommen mot mannen, som måtte møte i Fredrikstad tingrett i oktober.

Les også: Dette beslaget utløste bombealarm ved Svinesund

En flaske vodka

På stranda kontaktet jenta faren sin og fortalte ham at det var en mann som hadde forsøkt å drukne henne. Jenta gråt, og både faren og venninnas mor opplevde niåringen som veldig skremt av hendelsen.

Politiet ble etter hvert tilkalt. En politibetjent oppfattet mannen som svært beruset og til tider utagerende. Flere vitner har beskrevet ham som beruset. Han skal ha hatt problemer med å stå oppreist og komme seg opp av vannet da politiet kom.

Mannen ble pågrepet og fraktet bort fra stranda. Han hadde i løpet av dagen drukket en flaske vodka mens han ifølge egen forklaring var på stranda for å bade og sole seg.

Les også: Tiltalt for forfølgelse av ekskona og medvirkning til omsorgsunndragelse

- Ville tulle

Mannen forklarte også i retten at han ikke husker at han var i fysisk kontakt med jenta, men han utelukket samtidig ikke at han hadde gjort det han nå er dømt for. Han forklarte at han ønsket å gjøre jenta glad og tulle med henne, og viste blant annet til at han ba om unnskyldning da han så at folk på stranda reagerte.

Retten betegner det mannen gjorde mot jenta i vannet som en aktiv og brutal handling og definerer det som en fysisk krenkelse - uanmeldt, overraskende, aktiv og bevisst på en ung jente som nettopp var blitt svømmedyktig. Retten peker også på at mannen var en fremmed for jenta, som heller ikke hadde gitt tegn til at hun ønsket kontakt. Jentas reaksjon vitner også om hvilken skremmende opplevelse det var for henne, slår retten fast.

Les også: Halvannen times dødskamp da mann prøvde å drepe kjæresten

Mannen erkjente ikke straffskyld, og forsvareren hans ba om frifinnelse. Aktor la ned påstand om 21 dagers betinget fengsel for kroppskrenkelse. Mannen ble idømt 16 dagers betinget fengselsstraff med en såkalt prøvetid på to år. Altså slipper han å sone denne straffen dersom han er lovlydig de neste to årene. Han ble også dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Demokraten og Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.