Nyheter

HC gjør NRK-comeback med programleder-debutant

To pratsomme østfoldinger, den ene en gammel kjenning og dobbelt så gammel som den andre, skal få fart på ettermiddagene i NRK P1.

Bilde 1 av 2

NRK Østfold har vunnet internkampen om ettermiddagssendingen i P1 fremover. Statskanalens flaggskip på radio skal to timer mandag til torsdag sende lyden ut fra studio i Gamlebyen i Fredrikstad, hvor programleder-veteranen Hans Christian "HC" Andersen gjør comeback for statskanalen etter sju år.

– Jeg fikk vite det i går. Det er storslagent å være tilbake for fullt, for jeg har det så gøy i studio og ser ikke på det som en "jobb". Den gleden har jeg hatt siden jeg startet i lokalradioen i Halden som 13-åring, sier Andersen til Demokraten.

Andrea Lindquist (24) fra Mysen og Kråkerøy-bosatte HC Andersen (48) fra Halden skal lede ettermiddagssendingene i P1.

Han har en lang rekke programleder-jobber bak seg både i TV og radio, og store deler av karrieren har Andersen tilbrakt i NRK, hvor han senest var programleder for Østfold-sendingene inntil høsten 2012.

– Litt tøysekopp-journalist

Hans nye makker bak mikrofonen er et mer ubeskrevet blad, selv om de to også dannet en duo i sommerens Østfold-sendinger. Utdannet i medieproduksjon fra Universitetet i Tromsø/Alta, var Andrea Lindquist tilbake i NRK Østfold i april i år. Da trengte Andersen en produsent, og de to fant tonen.

– Så er det kjempemorsomt og med litt ærefrykt at jeg nå skal fast på lufta med en gammel radiostjerne. Men han er så trygg, god og dreven at det tror jeg skal gå veldig bra. Vi syntes det funka bra i sommer, så dette blir en forlengelse av det – en som er kjent for lytterne og en som kan bli det.

– Hva vil lytterne oppdage etter hvert som de blir bedre kjent med deg?

– At jeg er glad i musikk, blid og fornøyd og veldig nysgjerrig – jeg er jo journalist. Men kanskje litt tøysekopp-journalist, beskriver Lindquist seg selv.

– Sjeldent å oppleve

Programkonseptet er ikke ferdig utviklet ennå, men såpass kan debutanten love:

– Det skal være hyggelig å høre på.

– Ja, det er minstekravet, legger HC til, og forteller det lille han vet om sendingene de skal lede fra tidlig i januar:

– Det blir nok lett underholdende, flytende radio, som lytterne hører på mens de er på vei til og fra eller spiser middag. Oppdatering av trafikken og sånt hører med, og vi skal omfatte hele landet.

Om sin nye kollega har Andersen følgende gode skussmål:

– Hun har så mye som trengs i radio – entusiasmen og den ungdommelige gleden. Hun er skrudd for sånn radio som vi skal lage. Det tok fem minutter i sommer før vi opplevde at vi nærmest avslutter hverandres setninger. Det er sjeldent å oppleve, og det håper jeg smitter over til lytterne, slutter Andersen.

Mer fra Dagsavisen