Debatt

«Det første jeg legger merke til er alle dyktige assistenter, helsefagarbeidere og sykepleiere»

Jeg skal jobbe videre for at mine kolleger får en stillingsprosent som de kan leve av, og ikke er avhengig av å hele tiden være på jakt etter ledige vakter, skriver Jaran Berg.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Jaran Berg
listekandidat Fredrikstad Arbeiderpartiet

I januar 2018 var jeg uten jobb, leverte meldekort til NAV hver 14.dag, en dag fikk jeg en melding på «mitt NAV» om et prosjekt som heter Menn i Helse. Først tenkte jeg, «Nei, det er ikke noe for meg, jeg vil ikke vaske gamle mennesker bak». Men etter noen dager, så velger jeg å lese litt mer om prosjektet, og videre velger jeg å møte opp på informasjonsmøtet de hadde på Fredrikstad Kino. Etter å ha vært med på dette møtet, setter jeg meg opp som interessert, men jeg er fortsatt veldig skeptisk og jeg fortsetter å søke andre jobber. Etter en utvelgelse runde blir jeg plukket ut som en av de 25 som fikk være med på prosjektet i Østfold. Da har jeg litt mer enn ett år foran meg med mange uker praksis og jobb på sykehjem og bolig for utviklingshemmede, samt et komprimert skoleløp.

Noe av det første jeg legger merke til når jeg er i praksis på et sykehjem er alle de dyktige assistentene, helsefagarbeiderne og sykepleierne som er der. De fleste jobber nok tilnærmet 100 prosent, på forskjellige avdelinger og forskjellige sykehjem, men de aller færreste har en stillingsbrøk de kan leve av, uten å ta de ekstra vaktene.

Les også: – Den beste satsingen jeg har sett, sier forsker

Her har vi virkelig en jobb å gjøre! Vi er på riktig vei, men det er fortsatt et stykke igjen til vi er der vi skal være. Heltid er ikke viktig bare for de som jobber i helsesektoren, men også for de som mottar helsehjelp. Det vil gi mer kontinuitet og færre hjelpere å forholde seg til.

Fredrikstad Arbeiderparti vil at heltid skal være norm for driften i Fredrikstad kommune. Retningslinjer og kontinuerlig arbeid med kultur og forståelse i organisasjonen er et viktig virkemiddel.

Jeg er nå ferdig med skolen, og er nå klar for å starte som helsefagarbeiderlærling i Fredrikstad kommune. De fordommene jeg hadde før jeg startet er borte, den jobben her handler om så mye mer, jeg er stolt av å være en del av helsesektoren i Fredrikstad kommune.

Jeg skal jobbe videre for at mine kolleger får en stillingsprosent som de kan leve av, og ikke er avhengig av å hele tiden være på jakt etter ledige vakter. Det er til det beste for Fredrikstad kommune, de ansatte og ikke minst for de som mottar helsehjelp.

Meninger: «Helse- og velferdstjenestene i Fredrikstad kommune gjør meg stolt»

Mer fra: Debatt