Frp hinker etter

Etter utmarsjen fra regjeringen har Frp falt på meningsmålingene. Frafallet av velgere har tvunget partiet til å fjerne noen politiske kjepphester.

Som opposisjonsparti har Frp flere ganger slått seg sammen med de rødgrønne partiene og påført regjeringen politiske nederlag. Uttrykket «firerbanden» (Ap, SV, Sp og Frp) dukket opp.

Frps siste sprell er at partiet har fått regjeringen med på å innføre pensjon fra første krone.

Les også: Frykter flere demente sjåfører

Frp og regjeringen går også inn for at folk som har vært permitterte og mottatt dagpenger, skal få feriepenger både denne sommeren og neste sommer.

Det er bra. Men det er en hake ved begge deler. Pensjon fra første krone skal ikke innføres før i 2023. Da har landet trolig fått en ny regjering. En rødgrønn regjering vil sørge for en rask innføring av pensjon fra første krone.

Det er ingen grunn til å vente til 2023.

Les også: Aina Stenersen: – Denne gangen trekker jeg meg ikke

En ny regjering vil også gå inn for at ordningen med feriepenger til folk som går på dagpenger, blir en permanent ordning. Det må ikke være en midlertidig ordning som bare skal brukes i økonomiske krisetider.

Regjeringen Solberg avskaffet i 2015 retten til feriepenger når man går på dagpenger. Da var Siv Jensen finansminister. Under pandemien har Ap, SV og Rødt flere ganger krevd at ordningen skulle gjeninnføres.

Frp har ikke støttet det. Før nå.

Pensjon fra første krone har vært en viktig sak for Ap og fagbevegelsen i mange år. Det vil komme arbeidstakere som jobber deltid til gode. Om lag en million nordmenn vil med denne nye ordningen få en bedre pensjon. Høyresiden har hele tida strittet mot. Frp har kommet på andre tanker. Høyre har tydeligvis også det. Bedre sent enn aldri.