På kniven
Spis deg gjennom Oslo-sommeren
Oslos gastronomiske scene gløder som aldri før, og folk oppfører seg som om feriepengene de ennå ikke har fått, brenner i lommene.
Johannes Samsom fyrer opp grillen på Kafeteria August i hele sommer, og dette er ett av mange steder i sommer-Oslo anbefalt av Dagsavisens matspaltist Johanna Holt Kleive.
Mode Steinkjer
Akk, det var utvilsomt enklere å finne skjulte perler i
hovedstaden før halve TikTok og Insta-gjengen ble matanmeldere. Likevel er det
ingen tvil om at trendmaten og reel-trøkket funker. Pendelen har svingt langt fra det protestantiske, og køene
slynger seg ut dørene på byens nye sandwich- og bollesjapper. Folk stormer
forbi meg, rødsprengte i ansiktet, løpende fra det ene hype-bakeriet til det
andre, gumlende på et beskjedent utvalg av FEM boller med ulikt fyll. Jeg
klarer ikke å la være å spørre: Kjenner de en oppriktig glede?
Når selv mat og vin preges av prestasjon og optimalisering,
er det kanskje på tide å minne om det åpenbare: Nytelsen. Jeg husker en fransk
kokk som sa det så fint da jeg stresset med å finne den perfekte vinen på en
restaurant: – Den egentlige luksusen, Johanna, er å slippe å velge.
Så – sammen med noen ekte livsnytere av noen venner – har
jeg laget en alternativ mat- og vinguide for sommeren. Her finner du både
innovative konsepter og klassikere, med én enkel oppfordring: Nyt mer, prester
mindre.