Arsenal best i England

​Englands beste klubb er Arsenal. Eller Manchester United.

Arsenal og Manchester United er i hvert fall best når det kommer til spillere fra eget akademi.

Toppkampen denne runden var Liverpool mot Chelsea. Chelsea har hatt et kobbel av spillere ute på lån og produsert en rad i eget akademi. Dermed har det vært temmelig mange innom klubben.

Les også: Med Zlatan på laget er plutselig ikke åtte poeng opp til City så mye likevel

Om vi ser på hvilke klubbakademier i de to øverste divisjonene som har flest minutter, er Chelsea den kubben som har produsert tredje flest med 21.411 minutter hittil. Ikke sånn å forstå at de har fått disse minuttene i Chelsea, men i mange andre klubber. Tottenham er den klubben med nest flest minutter med 19.870. På toppen finer vi Manchester United med 30.696 spilleminutter, ifølge Mirror Football. Manchester United produserer dermed flest fotballspillere og er best i England på talentutvikling.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Men hva sier dette om klubbenes lyst til å satse på egne talenter? Ser vi nemlig på hvilke klubber som bruker egne spillere er det Arsenal som er desidert best, eller ivrigst, på å løfte fram sine egne. Deres akademi har sørget for 4.758 minutter på A-laget. Det utgjør imponerende 24 prosent av totalt spilte Arsenal-minutter denne sesongen. Det er nesten en fjerdedel det. Hector Bellerin topper Arsenal-lista med 1.260 minutter foran Alex Iwobi (634 minutter), Jack Wilshere (611 minutter) og Francis Coquelin (529 minutter). De neste klubben på lista er Middlesbrough med 4,079 minutter (20 prosent), mens Bristol City står med 3,863 minutter (18 prosent). Everton følger så med 3,861 minutter (17 prosent).

Les også: Vandrer ustøtt videre

Med tanke på hvor gode nettopp Arsenal og Manchester United har vært de siste 25 årene, viser vel dette at det lønner seg å satse på egne talenter? Det kan altså være greit å ta seg en titt på egen plen, før du går på tokt ut i verden og svir av milliarder.