Ski

Bjørgen: – Overrasket om Johaug ikke går VM i Trondheim

Uavhengig av hvordan Therese Johaug gjør det i Beijing-OL, tror Marit Bjørgen at dalsbygdekspressen vil være på start under VM i Trondheim i 2025.

– Det er vanskelig å si, men jeg tipper vi får se henne i VM i Trondheim. Jeg blir overrasket om vi ikke gjør det, svarer Bjørgen på spørsmål om hvor lenge Johaug kommer til å fortsette langrennssatsingen.

Nansen-løperen fyller 33 år i dag.

Bjørgen understreker samtidig at dette ikke er noe de har diskutert sammen, og at det heller ikke er noe hun kommer til å ta opp.

– Vi toppidrettsutøverne snakker ikke om når vi skal legge opp, det blir feil fokus. Jeg fikk aldri spørsmål om det fra de andre, sier Bjørgen til NTB.

Mangler individuelt OL-gull

Johaug har vært fullstendig dominerende i distanselangrenn de siste sesongene. Etter at hun kom tilbake fra dopingutestengelsen etter 2018-sesongen har hun tatt samtlige distansegull, samt ett stafettgull, i VM.

Kommende vinter har hun derimot muligheten til å gjøre noe hun ikke har klart før, nemlig å vinne individuelt OL-gull. Klarer hun det vil premieskapet være så godt som komplett, og et naturlig spørsmål vil være om Johaug da har gjort det hun ønsker i skiløypene og heller vil prøve seg mer med løpesko på beina.

Bjørgen tror derimot ikke de gode løpetidene vil stanse langrennskarrieren med det første.

– Det er langrenn som er hovedidretten, sier hun.

Publikum eller utøver?

Selv har Johaug unngått å gi noe tydelig svar på om hun ønsker å gå VM i 2025.

– Det er langt fram i tid, og det er fire år til. Jeg tror at jeg tar ett år om gangen, og så får vi se om jeg er i Trondheim som publikum eller utøver. Det vet jeg ikke ennå, sa hun til NTB under vinterens VM i Oberstdorf.

Men Bjørgen tror det altså ikke er så mye tvil.

– Hun er jo veldig glad i å trene, og årene går fort, sier Bjørgen.



Nyeste fra Dagsavisen.no: