Fotball

Trossard og Ødegaard ga Arsenal viktig borteseier og tabelltopp

Leandro Trossards skudd i krysset rett før pause ga Arsenal borteseier over Wolverhampton og sendte laget tilbake til tabelltopp i Premier League.

Det så ut til å bli kampens eneste mål inntil Martin Ødegaard på overtid satte inn returen etter sin egen avslutning. Det gjorde han fra nesten død vinkel.

Mikel Artetas mannskap kom fra en fryktelig uke med hjemmetap for Aston Villa i Premier League og bortetap og mesterligaexit mot Bayern München.

En ny nedtur lørdag ville vært skjebnesvanger i kampen om seriegull, men nå er laget tilbake på tabelltopp, riktig nok med en kamp mer spilt enn Manchester City, som er ett poeng bak, og Liverpool, som er tre poeng bak.

Ødegaard og lagkameratene fant ikke tilbake til festfotballen fra tidligere i år, men leverte en disiplinert arbeidsøkt som knapt levnet motstanderen sjanser.

Det var ingen spesielt overbevisende første omgang Arsenal leverte på Molineux, men laget gikk til pause med ledelse, og det pleier å være en suksessgaranti. Laget var ubeseiret i sine 40 siste PL-kamper med pauseledelse, og hadde vunnet 37 av dem.

Limt i krysset

Ledermålet kom i omgangens siste ordinære minutt. Gabriel Jesus tok ned et innlegg fra Kai Havertz og gikk i duell med Matt Doherty. Det var armer og bein fra begge to, før Arsenal-spilleren fikk kontroll og kjempet ballen ut til Trossard. Belgieren så ut til å få sleivtreff, men limte likevel ballen opp i krysset.

Det var en av to store sjanser i den første omgangen. I det 30. minutt var Wolverhampton veldig nær scoring da João Gomes vant ballen i duell med en passiv Jakub Kiwior og satte fart inn i feltet. Hans skudd fra spiss vinkel ble av David Raya slått i stolpen, og returen ble klarert før noen Wolves-spiller nådde fram.

Ellers var det bare halvsjanser på Molineux inntil kampuret passerte 90 minutter. Nærmest en ordentlig sjanse utenom de to nevnte var Havertz med sin volley i kampens første minutt, men José Sa i hjemmemålet reddet uten store problemer.

Les også: Ødegaard ut med skade da Arsenal kollapset mot Villa: – Marerittminutter

Holdt nullen igjen

Havertz hadde den største halvsjansen også i den andre omgangen. Han hogg til da ballen ble nikket inn igjen etter et frispark, men skuddet gikk rett på Sa.

På overtid løsnet det for Arsenal, og Ødegaards mål som punkerte kampen var den tredje store Arsenal-sjansen i tilleggstiden. Han ble spilt fram av Havertz.

Arsenal hadde stort sett full kontroll bakover. Laget holdt nullen på bortebane for sjette gang på rad i Premier League. Forrige baklengsmål var i 2-1-seieren over Nottingham Forest 30. januar.

Wolverhampton har hatt gode hjemmeresultater mot topplag denne sesongen og blant annet slått Manchester City, men laget er hardt rammet av skader for tiden og har ikke vunnet på fem kamper.

Nå venter en ny viktig uke for Arsenal, med to byderbyer. Tirsdag kommer Chelsea på besøk i en hengekamp, søndag blir det nabooppgjør i Nordøst-London på Tottenhams bane.

Wolverhampton skal prøve å komme på vinnersporet igjen med hjemmekamp mot Bournemouth onsdag.

Les også: Chelseas Palmer tangerte Haaland med målshow i storseier over Everton

Mer fra Dagsavisen