Fotball

Chelseas Palmer tangerte Haaland med målshow i storseier over Everton

Chelseas Cole Palmer scoret fire ganger i 6-0-seieren mot Everton og er ajour med Erling Braut Haaland på måltoppen i Premier League. En straffekrangel ga full baluba.

Palmer scoret tre ganger i løpet av kun 16 minutter før pause. Det var imidlertid 21-åringens fjerde fulltreffer det kommer til å bli snakket mest om i etterkant.

En drøy time var spilt da Chelsea fikk straffespark. I sekundene som fulgte sto Chelsea-spillerne i kø for å få ta straffen. Flere dyttet på hverandre og utvekslet gloser.

Noni Madueke ble felt og følte åpenbart at han hadde gjort seg fortjent til å skyte. Nicholas Jackson var minst like bestemt, men til slutt tok Palmer ballen og skjøv de andre resolutt unna.

– Dette er jo parodisk. Det er flaue bilder. Det der blir oppgjør på kammerset etterpå, sa Viaplay-kommentator Andreas Toft.

– Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa ekspert Lars Tjærnås til.

Tangerte Haaland

Palmers fire mål betyr at 21-åringen står med 20 Premier League-mål så langt denne sesongen. Det er samme antall som Erling Braut Haaland.

– Han er i en så hysterisk form at jeg sliter med å dra paralleller til andre enn Lionel Messi, sa Viaplay-ekspert Petter Veland på kanalens sending.

Han utdypet med å henvise til at unggutten hadde levert en alldeles feilfri første omgang, og at Palmer i tillegg har elleville tall å vise til den siste tiden.

Det tok bare 13 minutter før Palmer banket inn sin første scoring med venstrefoten. Målet kom etter nydelig samarbeid med spissen Nicolas Jackson.

Bare fem minutter senere var samme duo i aksjon igjen. Da var det Jackson som gikk for skuddet, men nok en gang Palmer som satte ballen i mål da Everton-keeper Jordan Pickford reddet, men måtte gi retur.

Les også: Chelsea punget ut over én milliard på agenthonorarer det siste året

Ydmykende

Rett før halvtimen var spilt havnet Palmer og Pickford igjen i fokus. Keeperen sendte ballen rett i beina på tomålsscoreren etter en svakt utspill, og venstrebeinte Palmer svarte med å banke inn hattricket sitt fra om lag 30 meter med høyrefoten.

– Her gjør han det på det mest ydmykende vis, og han gjør alt selv igjen, kommenterte Andreas Toft på Viaplay.

Nevnte Jackson satte inn 4-0 rett før pause i det som ble en marerittomgang for et Everton-mannskap som kjemper i nedrykksstriden.

Liverpool-klubben er tilsammen trukket åtte poeng denne sesongen for brudd på Premier Leagues finansielle regler. De siste to poengene er anket.

Etter pause ble vondt til verre med straffesparket som ga 5-0. På tampen satte i tillegg innbytter Alfie Gilchrist (20) inn 6-0 og feiret på ellevilt vis.

Les også: Liverpool gikk på bananskall i tittelkampen: – De forspilte sjansers kamp

Les også: Ødegaard ut med skade da Arsenal kollapset mot Villa: – Marerittminutter

Mer fra Dagsavisen