Kruttsterk Chelsea-seier i Milano – Sjakhtar nære Real Madrid-skalp

Milan ble hardt straffet tidlig i kampen og raknet igjen da Chelsea vant 2-0 på San Siro i mesterligaen tirsdag kveld.

Kampen i jevne gruppe E ble nærmest en kopi av lagenes møte i London sist uke, da Chelsea vant 3-0. Milan startet friskt på hjemmebane, men fikk en skikkelig kalddusj da Fikayo Tomori laget straffespark og ble utvist etter 18 minutter.

Den tidligere Chelsea-spilleren ble hardt straffet for å rive Mason Mount i skulderen. Mount fikk avsluttet, men skuddet gikk rett på keeper. Dommer Daniel Siebert var nådeløs.

Jorginho var sedvanlig sikker fra elleve meter og trillet ballen ned i venstre hjørne til 1-0-ledelse. Det ble starten på en tung Milan-kveld.

Overtak

Hjemmelaget, som hadde startet kampen så lovende, skapte riktig nok en stor sjanse etter 26 minutter som endte med at Olivier Giroud headet like utenfor. Chelsea var mer effektiv og økte til 2-0 i det 34. minuttet.

Scoringen var det spissveteranen Pierre-Emerick Aubameyang som sto for. Han var selv involvert i oppbyggingen og spurtet så fram og klinket ballen ned i hjørnet like foran beina på lagkamerat Raheem Sterling.

Første omgang var av det intense slaget, og dommeren var aktiv med kortbunken. I løpet av 18 minutter midt i omgangen ble det delt ut ett rødt og fire gule kort. Chelsea styrte for øvrig omgangen fullstendig etter 2-0.

Åpent

Etter hvilen var det mer jevnspilt, og Milan hadde absolutt ikke gitt opp. Vertene skapte også store sjanser ved Giroud og Sergiño Dest, men klarte ikke å overliste Kepa Arrizabalaga i Chelsea-målet.

De siste 20 minuttene valgte Chelsea å trille ballen i laget og kontrollere kampen, noe de også lyktes med. Dermed topper de gruppe E foran de to siste kampene.

Dinamo Zagreb og Salzburg spilte 1-1 i den andre kampen i gruppa, som stadig er helt åpen selv om Graham Potters menn har fått et lite forsprang.

Nicolas Seiwald sendte gjestene fra Østerrike i føringen etter elleve minutter, mens Robert Ljubicic kvitterte for Dinamo kort tid før pause.

Sjakhtar tok skalp – uavgjort mot Real Madrid

Sjakhtar Donetsk greide 1-1 mot regjerende mester Real Madrid i mesterligaens gruppespill tirsdag. Det var et viktig poeng for en klubb i sorg.

Russlands angrep på ukrainske byer ga Sjakhtar en tung opptakt til Real Madrid-kampen.

– Frokosten føltes som en begravelse, sa lagets trener Igor Jovicevic foran kampen.

Den russiske krigføringen i Ukraina har tiltatt i styrke. Mandag ble sivile rammet da angrepsdroner bommet flere sentrale steder i landet.

Dermed var gleden svært stor da Sjakhtar greide poeng mot den regjerende mesteren på «hjemmebane» i Polen. Oleksandr Zubkov stanget vertene i ledelsen tidlig i annen omgang, men på overtid utlignet Antonio Rüdiger da han stanget ballen i mål. Han kolliderte samtidig med Sjakhtar-keeper Anatolij Trubin, og de begge ble liggende. Det rant blod fra pannen til Rüdiger.

Real Madrid leder gruppen med ti poeng etter fire kamper, mens RB Leipzig har seks etter at de slo Celtic 2-0 etter scoringer av Timo Werner og Emil Forsberg. Ørjan Håskjold Nyland var ikke i troppen for Leipzig. Sjakhtar har fem poeng, mens Celtic står med ett.

Sjakhtar møter Celtic borte i neste kamp, mens Real Madrid reiser til Tyskland.