Juventus rundspilt av Maccabi Haifa – PSG og Benfica dro fra på topp

Omer Atzili scoret to mål da Maccabi Haifa sjokkerte Juventus og vant 2-0 i mesterligaen tirsdag. Italienerne får slite med å avansere til cupspillet, da PSG og Benfica igjen spilte uavgjort og begge ligger fem poeng foran Juventus.

Juventus og trener Massimiliano Allegri har slitt voldsomt i sesonginnledningen. 13 poeng på ni ligakamper er fasit i Serie A, mens de står med tre tap og kun én seier i mesterligagruppen. Seieren kom mot nettopp Maccabi i forrige kamp.

Tirsdag ble det italienske storlaget spilt av banen før pause i Israel. Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter seks minutter da Atzili stusset ballen i mål med hodet. Like før pause bøyde samme mann ballen vakkert i hjørnet og jublet vilt.

Allegri måtte tåle spørsmål om sin egen stilling etter tapet.

– Jeg kommer ikke til å trekke meg, absolutt ikke. For nå er det en utfordring. Når det blir tøffere, er det enda vakrere, sa han til Sky Sports og fikk støtte av Juventus-president Andrea Agnelli.

Målløs

«Den gamle dame» gikk på banen etter pause med intensitet og jaget scoring, men vertene forsvarte seg heltemodig og slapp til lite. Juve-spillerne var heller ikke presise nok foran israelernes mål.

Et Juventus-håp ble tent etter 66 minutter da Juan Cuadrado alene med keeper ble meid ned av Pierre Cornud i Maccabi-feltet. Dommer Antonio Lahoz valgte imidlertid å vinke spillet videre og senere stå ved sin avgjørelse da situasjonen ble VAR-sjekket.

Noen skikkelig sluttspurt fra gjestene kom aldri, og Maccabi Haifa tok dermed sin første seier i mesterligaen siden 2002.

– Dessverre skjer slikt i fotballen. Vi må prøve å snu situasjonen så fort som mulig og rette blikket mot neste kamp umiddelbart. Vi kan bare komme oss ut av dette om vi står samlet, sa Cuadrado til Uefa.com.

Klare favoritter

2-0-resultatet i Israel gjør at både Maccabi og Juventus har tre poeng etter fire spilte kamper. Det skal mye til for at ikke Paris Saint-Germain og Benfica skal avansere fra gruppe H.

Fredrik Aursnes spilte fra start for Benfica da de to topplagene i pulja spilte 1-1 i Paris tirsdag kveld. Nordmannen spilte hele kampen og bidro til det sterke uavgjortresultatet.

PSG var best i første omgang og ledet 1-0 halvveis etter en straffescoring av Kylian Mbappé. João Mario kvitterte – også han fra straffemerket – etter en drøy times spill og sørget for at Benfica fikk med seg poeng i bagasjen.

Både PSG og Benfica har åtte poeng fra de fire første kampene.