Haaland-bekymring etter poengtap for City – poengdeling i Sevilla-Dortmund

Etter Manchester Citys 0-0-kamp mot FC København i mesterligaen avslørte manager Pep Guardiola at Erling Braut Haaland sliter med skadetrøbbel. I Sevilla delte Sevilla og Dortmund poengene, etter at Jude Bellingham scoret på ny.

– Han er så sliten. Han har noen muskelforstyrrelser, og vi ville ikke ta noen sjanser, sa Guardiola til TV 2 etter kampen.

Det kan sette storkampen mot Liverpool i Premier League til helgen i fare.

– Vi må se i morgen, jeg håper han blir klar, fortsatte spanjolen.

Avanserer

Til tross for uavgjortresultatet er City sikret cupspill etter at Dortmund og Sevilla spilte 1-1. Det skiller åtte poeng ned til gruppetreer Sevilla med to kamper igjen. Dortmund er tre poeng bak City i kampen om gruppeseieren, mens FCK og Sevilla etter alle solemerker skal kjempe om tredjeplassen som gir europaliga.

Tanguy Nianzou stanget Sevilla i ledelsen, før Jude Bellingham utlignet med sin fjerde mesterligascoring på rad etter en drøy halvtime.

Haaland startet kampen på benken og fikk heller ikke komme inn da laget jaktet seiersmålet mot FCK. I alt står nordmannen med 20 mål på 13 City-kamper denne sesongen. Av de er 15 kommet i Premier League, mens fem nettkjenninger har kommet i mesterligaen.

I forrige uke scoret Haaland to mål mot danskene. Tirsdagens kamp var den første Haaland ikke fikk starte for City etter overgangen fra Borussia Dortmund i sommer.

Rødt kort og straffebom

Oppgjøret i Parken bød på mange situasjoner til tross for at det forble målløst.

– Det var en tøff kamp mot et av de beste lagene i verden. Jeg tror vi kan forlate stadion og være stolte av oss selv. Vi kjempet til siste minutt, sa FCK-spiller Marko Stamenic.

Først fikk Rodri underkjent en scoring grunnet hands, før City fikk straffespark rett etterpå som følge av hands av Nicolai Boilesen i feltet. FCK-keeper Kamil Grabara reddet Riyad Mahrez’ forsøk mesterlig.

Etter 30 minutter ble Sergio Gómez utvist da han felte Hákon Haraldsson på vei igjennom. Dommeren vinket først spillet videre, men fikk hjelp av VAR da spanjolen måtte forlate banen.

Ellevilt målsnitt

I 2. omgang yppet FCK seg og kom til flere sjanser. City på sin side kom ikke til fullt så mange sjanser. I neste kamp skal City møte Haalands gamleklubb Dortmund på bortebane, mens FCK besøker Sevilla.

Haaland ble i fjor toppscorer i turneringen med sine ti mål, til tross for at Dortmund røk ut i kvartfinalen. I år spiller han for et lag som har som mål å gå helt til topps.

Det kan by på målrekorder for nordmannen som står med 28 mål på 23 kamper i Europas gjeveste klubbturnering. I hans debutsesong i mesterligaen med RB Salzburg ble det åtte mål på seks kamper i gruppespillet.