Sport

Fikk et minne for livet i årets heteste oppgjør

Bård Finne vil aldri glemme seiersgoalen mot Lillestrøm. Nå får han kanskje mer spilletid også.

VALLE (Dagsavisen): Hvis det hadde vært noen gullstol på Intility arena ville Bård Finne sittet i den. Nå ser han framover og vet veldig godt hva som er Vålerengas to neste bortekamper i serien: Brann i Bergen og Rosenborg i Trondheim. Innimellom disse er det også en tøff bortekamp i cupen mot Tromsø.

Les også: – Vålerenga mot Lillestrøm er oppgjøret som kan få voksne menn til å gråte

Som innbytter

Trener Ronny Deila har nesten hatt dårlig samvittihget over at han ikke har brukt Bård Finne mer.

Men denne kvelden kom han inn sju minutter før full tid og rakk å sette et frispark i stanga før han avsluttet med å score det mest eksplosjonsartede målet i denne arenaens historie.

Les også: Røsenrødt i VIF? Nei. Lovende? Ja. (DA+)

Mot Leverkusen

– Jeg scoret utligningsmålet for Köln mot Bayer Leverkusen foran 50.000 tilskuere, et lokalderby som dette. Det er det eneste som kan måle seg. Men her ga det seier og når det kommer fem minutter på overtid er det bare å nyte, sa Bård Finne til Dagsavisen da kruttrøyken hadde lagt seg på Valle.

At han har fått lite spilletid har vært frusterende for bergenseren. Han markerte det etter scoringen.

Les også: – Vi må fordele belastningen så godt vi kan

Fant åpningen

– Det kokte litt der og da. Det er knallhard kamp om plassene, men jeg må bare holde fokus på min egen innsats på trening og i kamp, sier Finne som har måttet vike plassen primært for Chidera Ejuke.

– Bård er utrolig proff, jeg har snakket mye med ham om dette og det er fantastisk å se hva han leverer når han kommer inn. Det er drømmen, å ha spillere som kommer inn og styrker laget, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Les også: Da Nordlie brukte Deila som keeper (DA+)

Landslagspause

Nå er det to ukers landslagspuase når Norge skal sparre mot to VM-nasjoner: Island i Reykjavik og Panama på Ullevaal.

Så kommer tre usedvanlig friske bortekamper: Brann, Tromsø (i cupen) og Rosenborg.

I disse kampene må VIF klare seg uten Samuel Kari Fridjonsson, som fra mandag er med den islandske VM-troppen helt til VM er over for Islands del.

Det åpner for mer spilletid for Bård Finne. Og Brann i Bergen synes han er et passende mål å rette seg inn mot nå. Det var rimelig hett i fjor da han vendte tilbake til sin gamle klubb. Kampen i Bergen spilles 10. juni.

Mer fra Dagsavisen