Høy tenning foran derby

For første gang skal Lillestrøm inn i Vålerengas nye hule. Da må det tas noen forholdsregler.

Det er en såkalt høyrisiko-kamp som skal avvikles på Intility Arena lørdag. Kampstart er flyttet til klokka 17.00 og tilgjengeligheten rundt stadion blir mye mer begrenset enn vanlig.

Det skyldes at man må skille VIF- og LSK-supporterne i timene før kampen. VIF-supporterne skal komme til arenaen sørfra (fra T-banen), mens LSK-folket skal tas inn fra motsatt kant (Vallhall). Det vil si at de LSK-supporterne som kommer med T-banen vil bli sluset rundt hele stadion.

Passerte 10.000

– Vålerenga mot Lillestrøm er oppgjøret som får voksne menn til å gråte. Men de har vært bra håndtert de siste årene og vi ser fram til en god atmosfære lørdag, sier publikumssjef i VIF, Morten Nydal til Dagsavisen.

Onsdag passerte billettsalget  10.000 og mye tyder på at dette blir Vålerengas mest besøkte kamp siden den fullsatte åpningskampen mot Sarpsborg 08 i fjor høst. Arenaen har plass til 17.000 tilskuere. Denne sesongen har det vært 8.527 i snitt på lagets fem hjemmekamper. Altså halvfullt stadion.

Ettersom fjorårets hjemmekamp mot Lillestrøm også ble spilt i vårsesongen, ble den spilt på Ullevaal.

Det skaper noen nye utfordringer for VIF rundt selve arrangementet.

For her er det rivalisering mellom supporterne på en helt annen måte enn de øvrige lagene som har kommet til Intility Arena.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

Kampen flyttet en time

Det er fortsatt meldt full sommer i Oslo, kampen var opprinnelig satt opp klokka 18.00, men på grunn av finalen i mesterligaen samme kveld ønsket både rettighetshaver Discovery og begge klubbene å skyve kampen en time tilbake. Derfor er kampstart 17.00 og for VIF er det viktig å få kommunisert dette ut.

– Med tanke på barnefamilier er dette tidspunktet egentlig bedre. Og det vil være mange aktiviteter rundt stadion før kampstart, sier Nydal.

Vålerenga regner med ca 13.000 tilskuere, men håper på 15.000 til denne kampen mellom to lag som opplevde motsatt stemningskurve sist helg.

Les også: Derfor vil ikke «Hengern’» se Lillestrøm – Vålerenga

Opp- og nedtur

Lillestrøm hadde Brann på gaffelen på Åråsen og var nær å påføre serielederen deres første nederlag for sesongen. Oppgjøret endte 1-1.

Vålerenga fikk en kraftig nedtur i Tromsø med tap 0-3, men ligger likevel sju poeng foran Lillestrøm på tabellen.

– Disse kampene lever sine egne liv. De som kommer vi få en opplevelse, dette mener jeg er det mest ekte derbyet i norsk fotball, sier Morten Nydal.

Ronny Deila og VIF gleder seg til slike kamper. Onsdag hadde laget fri, torsdag legges strategien for det som skal skje lørdag ettermiddag.

PS. Fjorårets kamp på Ullevaal ble spilt 24. juni og Vålerenga vant 3-1 foran 11.407 tilskuere. I høstkampen på Åråsen vant Lillestrøm 2-1.