Sport

Vipers slet i en omgang mot Fredrikstad – greit videre til semifinale

Vipers er klar for semifinale i sluttspillet etter å ha vunnet den andre kvartfinalen mot Fredrikstad med klare sifre selv om laget slet innledningsvis.

Nora Mørk var nok en gang viktig for Vipers fra sjumeteren under NM-sluttspillet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Mellom Molde og Byåsen blir det en tredje og avgjørende kamp. Molde revansjerte helgens hjemmetap med en borteseier.

Noe overraskende hang Fredrikstad godt med mot Vipers. Det kladdet litt for den suverene serievinneren. Hjemmelaget bet seg fast og lå bare tre mål bak til pause med 16-19.

– Vi scorer 19 mål, men vi må få justert forsvarsspillet vårt, sa Vipers’ assistenttrener Endre Birkrem Fintland til direktesport etter 1. omgang.

Tettet igjen

Laget klarte å tette igjen bakover, og kvarteret før slutt var ledelsen oppe i sju mål. Vipers dro ytterligere fra, og det endte med 40-29-seier til Kristiansand-laget.

Runa Heimsjø Sand ble Fredrikstads toppscorer med åtte mål, mens Lysa Tchaptchet Defo stoppet på sju mål for Vipers, som lørdag tar imot Krim Ljubljana til returkamp om plass i mesterligaens finalehelg.

Molde viste seg fram fra en bedre side og tvang fram en tredje kamp på hjemmebane søndag ved å slå Byåsen 29-24.

Spenning

Molde var oppe i ti måls ledelse tidlig i 2. omgang. Hjemmelaget knappet kraftig innpå mot slutten, men ikke nok. Tre minutter før slutt var Byåsen bare to mål bak.

Byåsen tok seg så vidt til sluttspill som åttende og siste lag, mens Molde ble firer i serien.

Julie Bø Jacobsen ble Byåsens toppscorer med ni mål, mens Thale Rushfeldt Deila scoret elleve mål for Molde.

Onsdag er det returkamp i de to siste kvartfinalene, Fana – Sola og Romerike Ravens – Storhamar. Det er bortelagene som kan løse semifinalebillett, mens hjemmelagene må vinne for å tvinge fram en tredje kamp.