232 SUS-ansatte i karantene

Fredag er 232 ansatte ved sykehuset i karantene. – Vi jobber for å håndtere dette på en best mulig måte.

Totalt 232 SUS-ansatte er fredag i karantene. Det er 95 flere enn de 137 som satt i karantene torsdag, melder Stavanger Universietetssjukehus på sine nettsider.  

Det er også en person som er innlagt på sykehuset som følge av koronasmitten. 

LES OGSÅ: Én koronasmittet innlagt på SUS

Samtidig varlser SUS en rekke endringer fremover. Blant annet skal det reduseres i planlagte operasjoner innen ortopedi, øre, nese, hals og øye:

–  Vi jobber for å håndtere dette på en best mulig måte. Vi tar dette grepet for å møte koronasituasjonen, slik at vi fortsatt kan gi trygg og god helsehjelp når det trengs. Fra 12. mars, utsetter vi derfor elektive ortopediske operasjoner og operasjoner innenfor øre, nese, hals og øye som kan utsettes, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør ved SUS.

LES OGSÅ: Legevakten: Hvem trenger koronatest?

Pasienter kontaktes 

Pasientene som blir berørt av dette, vil bli kontaktet av sykehuset og få mer informasjon. Det er ikke nødvendig for pasietner å kontakte sykehuset. 

– All øyeblikkelig hjelp og nødvendig helsehjelp innenfor disse områdene utsettes ikke.

LES OGSÅ: Strengere korona-tiltak innføres

Økning på grunn av nye karanteneregler

Kommunikasjonsdirektør Helga Strand Vestbø ved SUS opplyser at den kraftige økningen i ansatte som er i karantene henger sammen med innstrammingen av tiltak som ble iverksatt i går.

LES OGSÅ: SUS-direktør: En krevende situasjon

– Dette skjedde etter at de nye karantenereglene trådde i kraft. Vi sendte ut SMS i går kveld til alle medarbeidere om dette, sier kommunikasjonsdirektør Helga Strand Vestbø ved Stavanger universitetssjukehus til Stavanger Aftenblad.

Vestbø kan fredag morgen ikke si noe om hvilke konsekvenser det høye antallet i karantene eventuelt får.

Fire SUS-ansatte har fått påvist smitte. Alle fire er ansatte ved fødeavdelingen.

LES OGSÅ: Lokal ordførere stenger skoler for å hindre spredning