SUS-direktør: En krevende situasjon

– Det er veldig viktig for oss nå at vi beskytter våre medarbeidere mot smitte og karanteneproblematikk, sier SUS-direktøren.

Helse Stavanger opplyste under en pressekonferanse torsdag ettermiddag at det per nå er 137 medarbeidere i karantene.

– Vi har avlyst alle reiser, arrangementer, kurs og konferanser som er planlagt de neste ukene og interne møter har en begrensing på 15 personer, sier Inger Cathrine Bryne, administrerende direktør på SUS.

– Det er veldig viktig for oss nå at vi beskytter våre medarbeidere mot smitte og karanteneproblematikk. Da er det viktig at vi hele tiden har tilgang på nok kompetanse, sier Bryne.

Direktøren sier SUS har intensivsykepleiere som jobber i andre funksjoner på sykehuset.

– For mange av dem er det en stund siden de har vært på intensivavdelingen, så nå driver vi med interne kursopplegg slik at de kan hjelpe til dersom verste fall-scenarioet for antall som trenger intensivbehandling slår til, sier Bryne til RA.

Til vanlig har SUS åtte intensivplasser, men de rigger seg nå for 40.

– I forbindelse med respiratorbehandling krever det betydelig høy bemaninng. Så det blir jo snakk om en femdobling av kapasitet, sier Bryne. 

– Hvordan synes du situasjonen er nå?

– Jeg synes den er veldig krevende. Men fordi vi har dyktige og kompetente medarbeidere som strekker seg veldig langt, og fordi vi har et godt samarbeid med kommunene, så har vi kontroll så langt det er mulig i en så usikker situasjon som den vi er i nå, sier Bryne, som forteller at hun aldri har vært borti lignende situasjoner før.