Vard-keeper Thomas Kinn skriker i øret til Martin Hummervoll etter at sistnevnte oppførte seg upassende i en duell. I alle fall slik Kinn oppfattet situasjonen. ALLE FOTO: ESPEN IVERSEN

Luksusproblem og frustrasjon for Vidar

Vidar–Vard 1–1 På tross av at Vidar har fire spisser av meget solid format holdt det ikke til å omsette alle sjansene i mål mot Vard. Kvaliteten kan også fort vise seg å bli et problem. Tidligere Viking-spiss Martin Hummervoll (21) erkjenner alt nå at han er misfornøyd med spilletiden.

Følg RA Sporten på Facebook!

Selv om Vidar knapt lot Vard få låne ballen i de siste 80 minuttene måtte de røde fra Lassa avgi poeng i toppstriden i 2. divisjon lørdag.

– På slutten burde vi roet spillet litt mer ned. Da hadde vi kommet til enda større sjanser. Vi satset for mye, sier Hummervoll til RA.

LES OGSÅ: Vidar-kapteinen overrasket over laget

Frustrert Hummervoll

For det var utvilsomt en ettermiddag i frustrasjonens tegn. Laget skapte mer enn nok til å vinne.

– Om jeg hadde fått startet kampen skulle jeg scoret, nærmest garanterer Hummervoll.

Spissen som kom fra Viking i vinter for å få mye spilletid har ikke fått det. Og han innrømmer at han er frustrert etter mange år med 2-lagsfotball og låneopphold på Island.

– Vi har fire gode spisser og det gjør at vi holder hverandre på tå hev. Vi har også forskjellige ferdigheter. Likevel skal jeg ikke legge skjul på at jeg er misfornøyd med spilletiden så langt, sier Hummervoll.

Han er samtidig oppegående nok til å erkjenne fakta.

– De som har blitt valgt fra start har stort sett levert.

For Vidar-trener Morten Jensen disponerer også Eirik Jakobsen og Jostein Ekeland med en fortid i Viking. I tillegg kom målsniken Eirik Kampenes fra Fyllingsdalen i fjor.

Det gjør at han må tenke seg godt om hver gang han skal ta bestemme seg for hvem han skal bruke i posisjonene lengst framme.

Lørdag prøvde han seg faktisk med alle fire på banen samtidig i jakten på scoring.

– Det er en utfordring med så mange gode spisser samtidig. Samtidig gir det oss også muligheter. To av dem er ganske like, mens de to andre har ulike ferdigheter. Alle de mulige kombinasjonene fungerer og da handler det om å tilpasse bruken litt etter motstander og kampbilder. Å ha fire mann holder dem også skjerpet. Jeg ser på det som et luksusproblem, sier Jensen.

LES OGSÅ: Sunde vant i nyåpning av banen

Skuffet Jensen

Den eneste av spissene som leverte mål mot Vard var Jostein Ekeland – som har vært svært frisk i vinter. Likevel var han frustrert etter kampen.

– Vi manglet litt på den siste tredjedelen av banen. Det er disse kampene vi må vinne. Jeg burde selv ha scoret ett til.

Trener Jensen er også klar på at Vidar må vinne slike kamper.

– Men det ble vanskelig med en motstander som scoret etter åtte minutter og la seg bakpå for å klare ett poeng. Uansett skulle vi hatt tre poeng. Det hadde vi fortjent. Jeg er skuffet. I det minste burde vi utnyttet dødballene bedre.

Det ble for øvrig spilt flere kamper på nivået under også i regionen lørdag. I regionsligaen vant Brodd 3-1 mot Halsen, Madla tapte 2-3 hjemme for Pors, mens Lura vant 3-1 hjemme mot Sandnes Ulf 2.

Kampfakta:
Fotball, 2. divisjon avd. 2
Vidar–Vard 1–1 (0–1)
Lassa, 150 tilskuere
Mål: 0–1 Erling Flotve Myklebust (8), 1–1 Jostein Ekeland (66)
Vidar (3-5-2): Eivind Meling – Kristian Høvring, Daniel Berntsen, Bjørnar Holmvik – Jarle Madland (Jakobsen i 14 min.), Ingvald Halgunset, Andreas Westlye, Vetle Tønne Estensen (Hummervoll i 27 min.), Erik Steen (Haaland i 45 min.) – Eirik Kampenes, Jostein Ekeland.
Gule kort: Haaland, Halgunset og Tønne Estensen, Vidar. Drivenes, Vard.
Dommer: Adrian BjørkhaugGjendemsjø, Tertnes