Stavanger

Knivskarp konkurranse i østersåpning

NM i østersåpning gikk tirsdag av stabelen i Stavanger.

NM i østersåpning i Stavanger.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag gikk det ellevte NM i østersåpning av stabelen.

Skarpe kniver, skarpe skjell og minimalt med blod. For å vinne NM i østersåpning må du ha både teknikk og styrke, og du må for all del ikke skjære deg slik at østersene får feil farge.

15 deltakere skulle åpne 20 østers hver, raskt og feilfritt. De fem beste gikk til finalen. Med rundetider helt ned i fem sekunder forventet man knivskarp konkurranse, blodige tomler og tøffe rekorder.

- Dette er det mest showpregede arrangementet under Kulinariske Stavanger. Det er gøy å skape litt liv midt blant den seriøse kokkeleringen i Bocuse d'Or Europe, sier Aase Jacobsen, ansvarlig redaktør i matmagasinet Aperitif, som arrangerer NM i østersåpning.

- Men for all del, dette er dødsseriøst det også. Kandidatene må jobbe raskt, effektivt og teknisk feilfritt, sier Jacobsen.

Ingen rogalendinger kom til finaleheatet i NM i østersåpning. I stedet ble det internasjonalt sus over pallplasseringen.

På første plass kom regjerende mester Heini Pedersen fra Danmark, på andreplass kom kineseren Xiang Xu og på tredjeplass Egil Noreide fra Oslo.

Det er nok å bo og jobbe i Norge for å delta i NM i østersåpning.

Vinneren får den ære av å representere Norge i verdensmestersskapet i Galway, Irland, i år.

Powered by Labrador CMS