Nyheter

Serveringsbransjen om stengte kraner: – Jeg er frustrert

Nok en gang er serveringsbransjen rammet av strenge koronatiltak. Bransjen er oppgitt, og nå håper de at regjeringen kommer med gode nyheter torsdag.

Leif Birger Hovland, daglig leder i Herlige Stavanger
Leif Birger Hovland, daglig leder i Herlige Stavanger, forteller RA at han er frustrert. Nå håper han at serveringsbransjen snart kan åpne igjen.
Publisert Sist oppdatert

– Det har vært ille. Vi har hatt en måned uten inntekt – helt uventet, og det har vært mye usikkerhet rundt drift, sier daglig leder i Herlige Stavanger, Leif Hovland til RA.

Herlige Stavanger Restauranter, som består av restaurantene Bevaremegvel, NB Sørensen, Annen Etage, Matsalen, Villa 22 og barene NB! Bar, Bar Negroni, og Newsman/Arkivet, opplevde – som alle andre serveringssteder, å bli hardt rammet av regjeringens strenge nasjonale tiltak som trådte i kraft natt til 15. desember.

Regjeringen innførte full skjenkestopp i hele landet, og det ble bestemt at serveringssteder skal sørge for at alle gjester kan holde én meter avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. De skal også sørge for at det er tilstrekkelig med smittevern, at man ikke er for mange gjester, at alle bruker munnbind der det ikke er mulig å holde meteren når man ikke sitter ved bordet, og at det ikke gjennomføres aktiviteter som normalt innebærer mindre avstand mellom gjestene enn én meter – for eksempel dansing.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS