To siktet etter skyteepisoder i Oslo

Politiet jobber for å forhindre flere skyteepisoder på åpen gate i Oslo etter at det har brutt ut konflikt mellom to grupperinger. To personer er siktet.

Etter skyting på Sagene for snart to uker siden og på Ensjø fredag kveld der en tilfeldig bil ble truffet, er en 22 år gammel mann og en 20 år gammel mann siktet, opplyser politiet mandag.

Ingen av de to siktede er fengslet. Visepolitimester Bjørn Vandvik opplyser at 20-åringen ikke er pågrepet av politiet ennå, mens 22-åringen ble begjært fengslet, men ble løslatt av retten.

Les også. Mann pågrepet etter skyting mot barnefamilie på Ensjø

Konflikt

– Denne saken er høyt prioritert, og vi leter etter 20-åringen som også er siktet, sier politiadvokat Tone Anne Stene til NTB.

Politiet setter de to skyteepisodene i sammenheng og kaller det en konflikt mellom to grupperinger av yngre kriminelle personer.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ikke funnet våpen

Etterforskningsleder Roar Kvassheim sier at politiet ikke har beslaglagt noe våpen etter de to hendelsene.

– Vi jobber hardt for å forhindre nye skyteepisoder og kan ikke utelukke at det kan skje. Vi jobber med å få oppklart sakene og få lagt en demper på konflikten, sa Kvassheim på en pressekonferanse mandag.

– Vi ser en sammenheng mellom de to sakene, og de blir etterforsket av samme enhet. Det er i begge tilfellene blitt skutt i det offentlige rom, og vi tar sakene på stort alvor, sier Vandvik til VG.

(©NTB)