Trikkeligaen

Sørlie herjet da Gamle Oslo slo Ullern i sjumålsthriller

(Ullern - Gamle Oslo 3-4). Etter at Gamle Oslo herjet med Ullern i store deler av kampen, holdt Ullern på å hente opp 4-0 i en spinnvill siste halvtime. Gamle Oslo holdt imidlertid ut og vant, mye takket være Severin Sørlie.

Oppdatert med sitater

ULLERNBANEN (Dagsavisen): Oppgjøret var historisk i den forstand at Gamle Oslo aldri før har spilt på nivå fire i norsk fotball. Selv om de selv ønsker å hete FC Oslo, står de fortsatt oppført som Gamle Oslo i fotballforbundet sine registre. Derfor omtaler vi dem som Gamle Oslo.

Gjestenes nysignering Fitim Azemi, som ikke klarte å være Ullerns redningsmann på høsten i 2. divisjon i fjor, var ikke med mot gamleklubben. Pamadou Jatta, som kom fra Fram Larvik tidligere denne uken, startet på benken.

Men det hadde lite å si. For med et lag bestående stort sett av spillere som tidligere har spilt i 3. divisjon tidligere, bet Gamle Oslo godt fra seg mot laget som i 2023 spilte to nivåer over. Laget ledet på et tidspunkt 4-0, og rodde til slutt inn en 4-3-seier, etter en voldsom sluttspurt av Ullern.

– Det var godt med tre poeng, men jeg sitter jo med en bismak. Vi leder 4–0 og føler vi kan vinne 5-0, 6–0 og 7-0, hvis vi fortsetter å tråkke på gassen. Jeg tror vi føler vi har vunnet og slipper oss litt ned, både oss på siden og spillerne utpå der. Jeg føler vi burde fullført på en litt annen måte, sier trener Adam Larsen Kwarasey til Dagsavisen og fortsetter:

– Vi gledet oss veldig til kamp. Det har vært en kort, men lang reise for dette laget. Vi var spente, og det var gøy å være med på et nivå der det er litt arrangement rundt kamper og folk som kommer og ser på. Det kjennes ut som det betyr enda mer. Vi er selvfølgelig kjempestolte over å være med på å spille i 3. divisjon, men vi vil bite ordentlig fra oss også, sier han videre.

Les flere saker fra lokalfotballen her

Sørlie herjet

Dermed endte det med seier og en drømmestart i 3. divisjon for de svartkledde.

Ikke overraskende var Severin Sørlie svært toneangivende for Gamle Oslo. Spissen, som sto med 71 mål på 57 kamper for klubben før lørdagens kamp, scoret to mål, hadde en målgivende og var tredje sist på den siste scoringen.

Et gult kort fikk han også med seg, etter å ha skutt vekk ballen i håp om å redde tre poeng på overtid. Det brydde han seg nok ikke noe særlig om da det endte med seier.

– Jeg er jo en goalgetter. Det morsomste jeg vet er å score. Man må ta vare på de mulighetene man får, for i 3. divisjon kommer de ikke gratis. Det er utrolig mange gode spillere i 3. divisjon, alt fra unge lovende til oss som bare er lovende. Jeg satt det jeg fikk, også glemmer man jo ikke å score mål heller over en vinter, sier Sørlie og gliser.

– Han spiller en veldig god kamp. Han er en god spiller, så jeg er glad for at han fortsetter der han slapp i 4. divisjon. Man vet jo at han holder et høyere nivå enn 4. divisjon, så jeg er ikke superoverrasket over at han leverer som han gjør i dag. Jeg er ikke stresset for at vi kan miste han, for vi har masse gode spillere. Om noen får et tilbud fra et høyere nivå, må de bare kjøre på. Det unner jeg alle sammen, men jeg er ikke så bekymret for det. Det går nok helt fint, sier Kwarasey om tomålsscoreren.

Severin Sørlie jubler for ett av sine to mål i Gamle Oslos 4-3-seier borte mot Ullern

Les også: Slik så det ut da Gamle Oslo feiret opprykket: – Det er helt magisk (+)

Historisk scoring

Etter Hawaii-fotball fra første minutt og flere store sjanser begge veier, scoret storscorer Severin Sørlie tidenes første 3. divisjonsmål for klubben etter 33 minutter. Ullern hadde ball på egen halvdel, men surret det til for seg selv, og plutselig kom Sørlie alene med keeper.

På iskaldt vis rundet han Jesper Wold og satte ballen i det åpne målet til 1–0.

– Vi kjører et høyt press, jeg kommer meg bak stopperen deres og får stjålet ballen. Han river i meg og jeg kan gå ned, men jeg kommer meg likevel alene med keeper. Han kommer såpass fort, så det var bare å dra meg forbi og sette den i mål. Det var utrolig deilig å få den første kassen. Da får man masse kilo av skuldrene, sier Sørlie om ledermålet.

Et meget ungt og urutinert Ullern fikk ellers lite til å stemme i 1. omgang, selv om de skapte flere muligheter. Tungt var det også å måtte bytte ut Albert Aleksajan og Francklyn Gollum før den første omgangen var over.

1–0 var også stillingen til pause. Etter et rolig første kvarter i andre omgang, tok det fullstendig fyr fra minutt 60 til 79.

– Vi startet ikke veldig bra og var jevne med Ullern. Jeg så tidlig at vi er et bedre lag enn dem, men det er første seriekamp. Selv om mange har spilt på dette nivået tidligere, er det alltid en nerve før kamp. Det snakket vi om i pausen, at nå er 1. omgang over og vi vet hva dette handler om. Det går litt fortere og spillere er litt smartere og vi må være litt mer på enn i 4. divisjon. Det handlet om at vi måtte matche det, sier Kwarasey.

Les også: Oslo mot Bærum i kampen om opprykk fra Trikkeligaen – slik spår vi 3. divisjon (+)

Fem mål på 19 minutter

Timen var spilt da Sørlie økte til 2–0. Felix Anthonessen, som akkurat hadde kommet inn, slo en nydelig gjennombruddspasning til Sørlie. Fra nærmest død vinkel satte han inn 2–0.

– Det var 100 prosent meningen, og det er ikke noe jeg sier. Man ser det før jeg slår inn. Jeg ser opp og ser Skattum tar et kjempebra løp, men at keeperen jukser. Jeg ser han kommer til å ta et steg til, så jeg går på mål. Skuddet var såpass bra at den gikk rett i kassa. Det var utrolig digg, sier Sørlie.

3–0 kom etter 66 minutter. Gamle Oslo fikk frispark på 30 meter og Sørlie chippet ballen inn i boks. Skattum headet videre til Graham Hansen, som hadde null problem med å banke ballen opp i nettaket til 3–0.

Fire minutter senere var det nær ved å stå 4–0 da Wielens dro seg inn i banen og skjøt, men forsøket gikk via en Ullern-spiller og ut til corner. Og på den påfølgende corneren sto det 4–0. Kaptein Ivar Furu kom først på corneren og stusset ballen i mål. Da tenkte alle at dette var game over.

Men den gang ei. Peder Udnæs reduserte til 1–4 etter 71 minutter. Han ble spilt gjennom av innbytter Matias Victorio og plasserte ballen på vakkert vis i lengste hjørne. Og da Jonathan Aarenes banket inn 2–4 fra kloss hold etter 79 minutter, ble det plutselig kamp igjen.

– Hehe, som angrepsspiller hadde ikke jeg noe med at vi slapp inn. Nei da, vi rakner litt på slutten og er slitne, men det er jo egentlig to divisjoner forskjell mellom oss. Det skal ikke skje at vi slipper inn tre mål så raskt når man leder 4-0, sier Sørlie.

Begge lag skapte flere store muligheter på tampen av oppgjøret, men det ble ikke flere mål. Dermed vant Gamle Oslo 4–2.

– Totalt sett er vi fornøyde, da vi er ferdig med den første testen. Dette er jo et nivå opp fra i fjor, så det viktigste var at vi fikk tre poeng. Så må vi jobbe med strukturen vår når vi leder, avslutter Sørlie.

Les også: Frigg jakter bedre stabilitet i jakten på opprykk: – En jobb som må gjøres (+)

Les også: Cham har store mål for Nordstrand: – Skal kjempe i toppen i år og (+)

---

Kampfakta

3. divisjon avd. 3–1. serierunde

Ullern-Gamle Oslo 3–4 (0–1)

Ullernbanen, 200 tilskuere

Mål: 0–1 Severin Sørlie (33), 0–2 Sørlie (60), 0–3 Fredrik Graham Hansen (66), 0–4 Ivar Furu (71), 1–4 Peder Udnæs (73), 2–4 Jonathan Aarenes (79), 3–4 Bendik Foss Evensen (92).

Gule kort: Jacob Francke, Ullern. John Valstad, Erik Stafford, Severin Sørlie, Gamle Oslo.

Ullern: Jesper Wold – Jacob Francke, Francklyn Gollum (Sigurd Rørstad etter 42), Peder Udnæs, Mathias Farnes – Julian Skaret, Vegard Holsæther, Sindre Lundh (Jonathan Aarenes etter 69), Thomas Støfring (Matias Vitorio etter 70) – Bendik Foss Evensen, Albert Aleksajan (Philip Fjellman etter 31)

Gamle Oslo: Emil Moe – Fender Sowe, Ivar Furu, Eirik Bækkelund (Erik Stafford etter 27), John Valstad – Remi Jensen Telle (Sebastian Salgueiro etter 76), Fredrik Graham Hansen, Daniel Tavakoli (Felix Anthonessen etter 59) – Christian Wielens, Severin Sørlie, Andreas Skattum (Pamadou Jatta etter 76)

---

Mer fra Dagsavisen