Trikkeligaen

«Hawaii-sporet» VIF-profilen vil unngå: – Kan ikke få panikk

Henrik Bjørdal vet at Aalesund-spillerne er på desperat poengjakt på Valle søndag. Men Vålerenga kan ikke la seg stresse, sier midtbanemannen.

VALLE (Dagsavisen): Tabelljumbo AaFK gjester Intility Arena søndag kveld. «Tangotrøyene» har sju poeng opp til Vålerenga på kvalifiseringsplass.

– Dette er en kamp vi skal vinne. Det er kun det som gjelder, egentlig, sier Henrik Bjørdal til Dagsavisen. Selv bidro han med målgivende da VIF slo nettopp Aalesund 1-0 borte i serieåpningen tilbake i april.

Les alt om Vålerenga her!

Desperasjon hos både VIF og AaFK

VIF-profilen mener det har vært framgang å spore for ham og laget den siste tiden. Men Vålerengas hjemmeform har vært elendig i 2023, noe som helst bør endre seg mot Aalesund. Kun én hjemmeseier er fasiten så langt.

– AaFK-spillerne er sikkert like desperate som oss. Jeg tror det handler om å ikke få kampen inn i et «Hawaii-spor», som Aalesund kanskje ønsker. Hvis vi ikke scorer de første 30 minuttene, så kan vi ikke få panikk, forklarer han.

Henrik Bjørdal feiret voldsomt da hans innlegg traff pannebrasken til Daniel Håkans, som styrte inn seiersmålet mot Bjørdals egne bysbarn fra Ålesund.

Å vinne hjemmekamper mot lag som er rundt Vålerenga på tabellen, blir naturlig nok ekstra viktig for Bjørdal og co.

– Det er jo det vi har slitt litt med, noe som er litt overraskende. I hvert fall her hjemme. Det blir ekstremt viktig å vinne de kampene. Vi har både Aalesund og Sandefjord i vente, sier Bjørdal.

Skal senke gamleklubben

Sunnmøringen vil gi hjemmefansen noe å juble for mot AaFK.

– Her hjemme må vi prøve å sprudle offensivt. Vi skal være det førende laget. Det må vi gjøre bedre enn det vi har gjort fram til nå, innrømmer han.

Og Bjørdal har en god magefølelse foran oppgaven som venter søndag.

– Veldig god. Og jeg er veldig «gira» på å slå dem. Ålesund er jo min hjemby, sier VIF-spilleren glisende.

Nyeste fra Dagsavisen.no: