Trikkeligaen

Bully tilbake med monsterinnhopp: – De siste månedene har vært de tyngste i mitt liv

Omar Bully har mistet store deler av både forrige og denne sesongen med skader, men mot Ranheim fikk sitt første kvarter på en fotballbane på lenge. Det resulterte i to Grorud-mål på direkten, da laget snudde til årets første seier for sesongen.

GRORUD (Dagsavisen): I flere sesonger nå har Omar Bully vist hva han har vært god for i Grorud-drakta, men den stabile formen over tid og utviklingen de to siste sesongene har vært preget av store skadeplager. Så også denne sesongen, da Bully kun sto med to innhopp og totalt tre minutter spilletid før dagens Ranheim-kamp. Derfor var det en heltent 19-åring som var klar til å komme inn kvarteret før slutt.

– Det er vel bare den andre kampen i år, og den første på veldig lenge. Derfor var det utrolig godt å kunne komme inn igjen på banen, bare spille fotball og prøve å hjelpe laget. Jeg kunne ikke fått en bedre start enn at vi klarer å snu den kampen her og ta årets første seier. Du kan si at jeg har vært the missing link i Groruds angrepsspill i år, da vi vinner i min første kamp tilbake, sier Bully til Dagsavisen og ler.

Tunge måneder på sidelinjen

Unggutten er ett eneste stort smil da Dagsavisen snakker med han etter kampslutt, der han igjen fikk vist dribleferdighetene sine og bidratt til å sette opp begge Groruds mål på tampen som snudde kampen til sesongens første seier for Grorud. Men de siste månedene har langt fra vært like rosenrøde som det dagens innhopp ble.

– For meg har det vært en skikkelig tung periode, og de siste månedene har vært den tyngste perioden i mitt liv. Da jeg ble skadet og opererte skulle jeg komme tilbake i sommer, men da fikk jeg en ny skade som har satt meg i enda flere måneder. Det har vært skikkelig tungt, men jeg har stått i det med gode folk rundt meg og veldig god støtte fra klubben, som gjør at jeg nå kan smile over at jeg endelig er tilbake på banen, forteller Bully.

Nå gjelder det å bygge videre på dagens resultat, både for Grorud og for Omar Bully selv.

– Det var utrolig viktig for hele laget å få den seieren her, da vi har tapt så mange kamper på rad i det siste at vi måtte ha en seier. Nå må vi bygge videre på det her, og da gjelder det å gjøre de riktige tingene både på og utenfor banen. Det samme må jeg for å unngå flere skader, også må en ha litt flaks, men forhåpentligvis er jeg nå kvitt de verste skadene, sier Bully.

– Tiltrekker seg mye oppmerksomhet

Det håper naturligvis også trener Jonas Rygg på, som fikk seier i hjemmedebuten, mye takket være Bullys innhopp.

– Det var rett og slett imponerende hva han fikk til på de minuttene han hadde til rådighet. Det at Ranheim måtte håndtere han, gjorde at de begynte å glippe på andre spillere, for da Bully først får ball i gode situasjoner tiltrekker han seg mye oppmerksomhet. Én ting er at han er god til å drible, men han er også veldig vanskelig å ta fra ballen. Det gjorde at Fabian (Ness), Sindre (Osestad) og våre andre spillere fikk mer rom, som til slutt gjorde at vi kunne få satt opp Peter (Godly Michael) som fikk satt inn det avgjørende målet, sier Rygg og fortsetter:

– At Bully kommer seg til de situasjonene som han gjør én mot én, gjør at vi får en helt annen dimemsnjpn. Spesielt når Ranheim begynner å bli slitne mot slutten. Når du allerede er kjørt, og du får inn han med den energien han har i spillet sitt i dag, så er han nesten en umulig spiller å stoppe, sier Rygg og gliser.

Grorud-treneren sier at han har trent godt de siste ukene, og at de bestemte seg i løpet av uka for at dette var kampen for å gi han sine første minutter med spilletid siden han kom inn på overtid mot Skeid for to måneder siden.

– Han var så klar for å komme inn i dag, og når han får den boosten og viser den kvaliteten han gjør med det innhoppet han har, så er det bare utrolig gledelig. Det er kjempegøy for han personlig også, da du ser hvor mye det betyr for han å være tilbake på banen. Han har fortsatt et stykke å gå, og vi skal fortsette å gi han minutter for å bygge han opp, men det å gi han de minuttene i dag var veldig viktig. Både for han selv, og for oss, da det å gå nesten en hel sesong til uten å spille er tungt for en så ung spiller, forteller Rygg.

Møter opprykksklare Brann i Bergen

Den neste oppgaven nå blir å reise til Bergen, og møte et Brann-lag som Grorud i dag hjalp til med å sikre opprykket. Rygg forventer vel ikke akkurat noen gaver i Bergen av den grunn.

– Først og fremst er det utrolig fortjent at Brann rykker opp, da de har vært suverent best i Obosligaen i år, så det opprykket hadde de sikret uten vår hjelp. Og når vi kommer til Bergen så er de et så profesjonelt og godt lag, som også skal feire opprykket med sine fans, at det uansett kommer til å bli en utrolig vanskelig kamp. Samtidig vil det bli en stor anledning for Grorud, å spille foran et fullsatt Brann stadion, og nå som vi har slått Ranheim, er det ikke umulig å ta seieren også neste helg, sier Rygg.

Selv om Bully leverte avgjørende bidrag mot Ranheim mandag, er det tilbake på benken mot Brann.

– Nå skal vi gradvis bygge han opp med en ny god treningsuke, og så skal vi gi han nye minutter mot Brann. Nå fikk han kjent på det å spille på et lag som fungerer og at han kommer inn og bidrar sterkt. Det gir han følelsen av at det bare er å fortsette, for her blir det muligheter. Og det blir det, men om han får 15 minutter eller mer kommer litt an på den neste uka. Vi må sørge for at han ikke tar av, og fortsetter å forbedre seg, slik at vi får ut det potensialet alle vet at Bully har, avslutter Rygg.

Mer fra Dagsavisen