Trikkeligaen

Hadde Drillo som assistent

Jonas Framnes Rygg har stort sett vært assistent. Med ett betydelig unntak: Da han selv fikk Egil «Drillo» Olsen som assistent.

Den nye Grorud-treneren er gjest i denne ukas fotball-podkast Trikkeligaen og der forteller han blant annet den fascinerende historien da han som fersk Lyn-trener for ni år siden skulle få en assistent med på laget.

– Jeg var ganske fersk i gamet, hadde akkurat lagt opp som spiller, og ledelsen syntes jeg måtte få noen rutinerte folk med meg. Så da tok de meg med på biltur. Vi kjørte oppover Sognsveien og endte til slutt hos Egil Olsen, forteller Jonas Rygg lattermildt.

Stortap i debuten

Han ble ganske overrasket sjøl, men Egil Olsen sa ja til å hjelpe til litt med det defensive arbeidet i laget, sier Jonas Rygg, som nå har fått en helt annen oppgave: Å redde et Grorud-lag alle rundt dem anser som fortapt.

Og i hans første kamp som ny trener gikk laget på sesongens første tap, 0–5 for Start.

– Ja, ingen tror vi skal greie oss, men det fokuserer ikke vi på. Statistisk er det jo ganske sannsynlig at vi rykker ned. Men vi skal spille med lave skuldre og utfordre alle vi møter, sier han.

Sendte en e-post

Og når Grorud har Ranheim (h), Brann (b) og Stabæk (b) i de tre neste kampene, er det ikke stigende odds for at årets første seier skal komme.

Men Rygg har tatt jobben ut året og han forteller også en fascinerende historie om hvordan denne ansettelsen foregikk. Fra han sendte en e-post til Grorud, gikk det raskt …

Lørdag er det Åpen dag på Grorud og da kan alle som vil møte både han og Grorud-spillerne møte opp på Groruds hjemmebane.

– Kanskje noen kan hjelpe meg med å ta ut laget mot Ranheim, som vi møter her på mandag, sier den nye Grorud-treneren som har kontrakt ut året.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen