To kjappe mål på tampen sørget for årets første Grorud-seier

(Grorud – Ranheim 2-1) Historien gjentok seg for ørtende gang for Grorud i år, da laget skapte flere gode muligheter, før en personlig feil førte til baklengsmål. Denne gang klarte imidlertid Grorud slå tilbake, og to kjappe mål på slutten ga seier.

Grorud har fortsatt ikke vunnet en kamp så langt denne sesongen i ligaen, og på forsøk nummer 23 var det Ranheim som kom på besøk til Grorud Match. Gjestene jakter KFUM Oslo på direkte opprykk, så med seier kunne Grorud slått to fluer i en smekk i solskinnet på kunstgresset mandag.

Etter et tidlig skudd fra vertene, tok Ranheim mer og mer over og de første ti minuttene var det mange cornere og et farlig frispark fra bortelaget å melde om. Grorud fikk rensket unna det meste, før Vegard Erlien kom seg til skudd fra like utenfor Groruds 16-meter etter rundt ti minutters spill. Heldigvis for Simen Lillevik og Grorud gikk den like utenfor krysset.

Bo Marklund fikk kampens første store sjanse etter 17 minutter, og bare en strålende feberredning av Simen Lillevik hindret baklengs. Nok en gang var det Erik Tønne som kom seg til innlegg, der et Grorud-bein leverte ballen på et sølvfat til Ranheim-spiss Marklund. Fra kloss hold sendte han ballen mot mål, men en sterk hånd av Lillevik holdt den ute. Den påfølgende corneren ble det ingenting av.

Grorud hevet seg utover omgangen

Det var ikke mye å skrive hjem om fra den første halvtimen på Grorud, da spillet stort sett foregikk inne på Groruds banehalvdel. Vertene hadde sjelden ballen lenge nok til å bygge opp noe spill, og det ble enten lange baller bakfra eller spill gjennom midten som ble brutt etter et par trekk. Det gjorde at Ranheim igjen fikk kontroll på ballen og satt opp nye angrep, uten at de heller skapte all verden.

Fem minutter før pause kom Grorud til sin første mulighet i kampen, da Sindre Osestad forserte på kanten og fant Didrik Sereba inne foran mål. Han snudde seg rundt og fikk overraskende god plass, men det plasserte skuddet kom ikke langt nok ut til siden, og endte opp midt i fanget på Ranheims sisteskanse Niklas Frenderup.

Didrik Sereba gjemmer hodet i drakta etter å ha bommet på en sjanse i første omgang mot Ranheim.

Grorud hevet seg litt inn mot pausen, og omgangen ebbet ut litt mer jevnspilt enn de første 35 minuttene. Helt på tampen kom Sindre Osestad seg nok en gang til innlegg fra kanten, men et dårlig mottak fra Josias Furaha forhindret at Grorud fikk en større sjanse. Dermed gikk lagene inn i garderoben på 0-0, etter en omgang som ikke vil gå inn i historiebøkene.

Store Grorud-muligheter etter pause

Den andre omgangen startet med et skudd som ble blokkert og corner til Ranheim, før Grorud skapte et par gode muligheter. Først var det Peter Godly Michael som fant Sereba inne foran mål, men hans forsøk ble blokkert ut til corner av Frenderup. Den corneren traff Glenn Harviken på pannebrasken, men igjen var Frenderup i veien for det som var et godt forsøk av Harviken.

Grorud holdt presset oppe og skaffet nok en corner, som igjen ble godt svingt inn av Preben Markowitz. Denne gang endte det til slutt opp hos Sindre Osestad, som fyrte til fra utenfor 16-meteren, men like til side for mål. En frisk start fra Groruds side, som var langt mer med i starten av den andre omgangen enn de første 45 minuttene.

Niklas Frenderup måtte plukke frem en strålende redning for å unngå baklengs.

Grorud fikk en ny stor mulighet like før timen spilt, da Sindre Osestad ble lagt i bakken på en 25-30 meters hold. Den ble chippet mot bakerste stolpe av Mankowitz, der Godly Michael hadde løpt seg fri. Nykommeren prøvde seg på direkten, og fikk et greit treff, men dessverre gikk skuddet rett på Frenderup. Det var likevel en veldig god periode av kampen for Grorud.

Ranheim utnyttet Grorud-tabbe

Da skjedde det som så ofte har skjedd Grorud denne sesongen. Fabian Østigård Ness mottar et innkast dypt inne på egen banehalvdel, bruker for lang tid med å kvitte seg med ballen slik at klareringen blir slått i Marcus Mehnert. Han setter fart på inn i Grorud-boksen og finner en umarkert Vegard Erlien rett foran mål, som ikke har noen problemer med å løpe inn ledermålet.

Baklengsmålet drepte Groruds momentum, og tre minutter senere var det et under av det ikke stod 0-2. Vegard Erlien ble spilt inn i bakrom og kom seg ned til dødlinjen. Han la ballen ut til Marcus Mehnert, som avsluttet via et Grorud-bein og opp i tverrliggeren. Ballen spratt ned igjen på streken, der Simen Lillevik plukket den opp. Gigantisk mulighet for Ranheim.

Minuttet senere ble Mehnert igjen spilt igjennom alene med keeper Lillevik, etter flott kombinasjonsspill av Ranheim. Men igjen var det Lillevik som gikk seirende ut av duellen, med en fin redning der han fikk slengt ut en arm og hindret scoring. Kvarteret før slutt fikk Preben Mankowitz en god mulighet, etter å ha blitt spilt igjennom av Godly Michael, men Frenderud reddet det lave skuddet.

Ranheim-spillerne jubler for scoring, etter nok en personlig feil bak hos Grorud-spillerne som depper.

Bully-innhopp og to kjappe Grorud-mål

Der Ranheim hadde ganske god kontroll før pause, var det absolutt ikke tilfellet etter hvilen. Da var Grorud fullt på høyde, og skapte mer enn nok sjanser til å score. Men som så ofte før denne sesongen, klarte ikke Grorud å utnytte sjansene de fikk, mens gjestene scoret på en personlig feil. Likevel var Grorud langt fra ute av det idet vi entret de siste fem minuttene av denne kampen.

Det fortsatte til Grorud satte inn Omar Bully, som satte fart på angrepsspillet og skapte problemer for Ranheim. Det var da også Bully som fikk pirket ballen fram til Fabian Østigård Ness, som endelig klarte å få ballen forbi Niklas Frenderup og Grorud utlignet. Så skulle Bully være på farten igjen bare minuttet senere, og sende ballen inn i feltet. Der kom Godly Michael snikende og sendte Grorud i ledelsen.

Målet utløste enorme gledesscener, og Godly Michael feiret på seg gult kort. På overtid reddet Grorud på streken, men laget holdt ut og tok årets første seier. Til enorme jubelscener.

---

Obosligaen, runde 23

Grorud – Ranheim 2-1 (0-0)

Grorud Match kunstgress, 414 tilskuere

Mål: 0-1 Vegard Erlien (60.), 1-1 Fabian Østigård Ness (87.), 2-1 Peter Godly Michael (89.)

Gule kort: Akinsola Akinyemi, Peder Godly Michael, Grorud. Erik Tønne, Sondre Langås, Jakob Tromsdal, Ruben Alte, Ranheim

Grorud (4-3-3): Simen Lillevik – Akinsola Akinyemi (Geirald Meyer fra 57.), Glenn Harviken, Fabian Østigård Ness, Fredrik Pedersen – Torje Naustdal, Preben Mankowitz (Thomas Elsebutangen fra 76.), Sindre Osestad – Didrik Sereba (Omar Bully fra 76.), Peter Godly Michael (Peder Meen Johansen fra 90.), Josias Furaha (Nikolai Hristov fra 57.).