Trikkeligaen

Grorud har ansatt sin nye trener: – Glade for å ordne dette så raskt

Styreleder Richard Pedersen sier det å måtte sparke en god venn er noe av det vondeste han har gjort, men at det måtte gjøres i et siste forsøk på å holde klubben i Obosligaen. Johan Gjønnes Nilsen erstattes av Jonas Framnes Rygg.

Etter 21 kamper uten seier fikk Johan Gjønnes Nilsen sparken som Grorud-trener etter 1-1-resultatet mot Skeid. Det var noe styreleder Richard Pedersen håpet han ikke trengte å gjøre.

– Det å måtte gi den beskjeden til en så god venn er noe av det vondeste jeg har vært med på. Jeg har brukt mer tid i døgnet sammen med Johan enn kona mi i det siste, så det at Johan ikke skal være her mer er vanskelig for oss alle. Han har gjort en fenomenal innsats for oss i mange år, men nå måtte vi gjøre noe for å gjøre et siste forsøk på å berge plassen, sier Pedersen til Dagsavisen.

– Spillergruppa har ikke respondert godt nok

Han beskriver dialogen med Gjønnes Nilsen som fin gjennom hele prosessen, og ønsker han alt godt i fortsettelsen.

– Johan har prøvd på alle mulige måter å snu det her, og vi har vært helt omforent på hva vi skal prøve. Men spillergruppa har ikke respondert godt nok på det, og vi slipper fortsatt inn for enkle mål i kamp etter kamp. At vi bare fikk med oss ett poeng på de siste fire kampene, gjorde at vi bestemte oss for å foreta oss noe i håp om at nye konstellasjoner og nye fjes på benken kan bidra til å berge plassen, forteller Pedersen.

Styrelederen forteller at han har hatt full tillit til Gjønnes Nilsen hele veien.

– Vi har backet Johans avgjørelser hele veien, og har vært med på alt han har ønsket å gjøre, og de som har vært kritiske er de som ikke har kjent til situasjonen i hverdagen på Grorud. Johan har gjort alt han kan, foruten å score eller forsvare målet selv. Det har han heller ikke muligheten til, så vi har stått bak han hele veien, opplyser Pedersen.

Spillertropp på sparebluss

Grunnen til at de valgte å la Johan gå nå har både med de fire siste kampene å gjøre, men også neste sesong.

– De fire siste kampene var veldig viktige kamper for oss, og når vi ikke fikk med oss mer enn det ene poenget er denne avgjørelsen det siste halmstrået vi har for å få tilbake entusiasmen i en spillertropp vi føler har gått litt på sparebluss. Det vi har merket i spillertroppen er at de tidligere var fly forbannet når det ble tap, men at det i siste har spredd seg en mer likegyldighet og en slags «ikke nå igjen»-følelse. Som trener er det veldig vanskelig å gjøre noe med, sier Pedersen og fortsetter:

– Om vi ikke skulle greie å holde plassen, trenger vi likevel å få noen positive resultater mot slutten av sesongen. Slik at vi ikke går gjennom hele sesongen uten seier, for det hadde vært en veldig tung måte å gå inn i neste sesong i 2. divisjon på. Vi har ventet og ventet, og har hele tiden hatt en følelse av at om vi trykker på de rette knappene så kan seieren komme. Det kan den også gjøre mot Start, og da kan entusiasmen være tilbake, sier styrelederen.

Ny trener ut sesongen

Torsdag ettermiddag presenterte Grorud sin nye trener på en kontrakt ut sesongen. Jonas Framnes Rygg heter mannen som skal erstatte Gjønnes Nilsen, og har tidligere vært assistent i Ull/Kisa og spilt for Lyn og Strømmen. Rygg leder sin første Grorud-trening allerede torsdag.

– Vi er veldig glade for at dette kunne komme på plass så raskt slik at vi kan få en kickstart på sesongavslutningen. Vi har stor tro på at vi får inn en mann med masse energi som kan løfte gruppa, skriver styreleder Richard Pedersen i en pressemelding.

Mange kandidater meldte seg tidlig for Grorud, som hadde en punktliste med krav for sin nye trener.

– Vi visste hva vi skulle ha, og har en helt klar struktur rundt hva vi ønsket oss i en trener. Det går på en 10–12 punkter som vi har satt opp, og hvis en trener tilfredsstilte mange av de punktene var det en aktuell kandidat for oss. Mange kandidater meldte seg fort, sier styreleder Pedersen til Dagsavisen.

Kjønø uaktuell for Grorud-retur

Enn så lenge er det assistent Vegard Lund Nes som leder treningene, men allerede før kampen mot Start på mandag kan Grorud ha funnet en erstatter.

– Vi jobber intenst med å finne en erstatter, og jobber 24 timer i døgnet for å komme opp med den beste løsningen. Det er ikke sikkert vi klarer å få det til så kjapt, men vi håper at det kan komme noen inn før Start-kampen. I mellomtiden har Vegard sagt seg villig til å ta ansvaret for å lede treningene, og vil lede laget til vi får noen på plass, opplyser Pedersen.

Etter at tidligere Grorud-trener Eirik Kjønø også fikk sparken i Stabæk, har det versert rykter om at Kjønø kunne være på vei tilbake til sine gamle jaktmarker. Det avkrefter Pedersen kontant.

– Eirik er ikke aktuell for oss denne gang. Det presset han har vært under i Stabæk har vært voldsomt tøft. Jeg unner han nå en god ferie, slik at han får slappet godt av. Det å stå i et sånt press som både Johan, men spesielt Eirik har gjort i det siste, går ikke bare på personene, men også omgivelsene rundt. Så de skal få puste ut nå, begge to, sier Pedersen som understreker at Kjønø ikke er inne i bildet for Grorud-jobben.


Mer fra Dagsavisen