Rygg-effekten uteble da Grorud fikk bank på Sørlandet

(Start – Grorud 5-0). Jonas Framnes Rygg fikk alt annet enn oppturen han ønsket seg i debuten som Grorud-trener. Motstanden ble for sterk da Start vant stort hjemme på Sør Arena.

Resultatet gjør at tabelljumbo Grorud blir liggende på sju poeng. Veien opp til kvalifiseringsplass virker stadig tyngre, selv om også Stjørdals-Blink og Skeid sliter. Grorud har åtte poeng opp til Skeid på kvalik når åtte kamper gjenstår.

– Det var ikke den starten jeg ville ha, nei. Start vant fortjent. Vi mistet litt strukturen i forsvarsspillet i perioder. Det er jeg skuffet over. Samtidig kom denne matchen kort tid etter at jeg kom inn, sier Grorud-trener Rygg til Dagsavisen.

– Vi må forbedre forsvarsspillet, skal vi ta poeng. Angrepsspillet er jeg derimot fornøyd med, for vi skapte mye. Vi burde utlignet på 0-1, blant annet. Men vi er nødt til å omsette sjansene, legger han til.

Etter en tung resultatrekke i 1. divisjon, fikk Johan Gjønnes Nilsen sparken som Grorud-trener forrige uke. Inn kom Jonas Framnes Rygg, som har bakgrunn fra blant andre Ull/Kisa og Ready.

Grorud ansatte torsdag Jonas Framnes Rygg som hovedtrener ut sesongen 2022.

Men det skulle altså ikke bli en hyggelig Start-opplevelse for Groruds nye trener. Scoringer av Peter Reinhardsen (straffespark), Eirik Schulze, Zakaria Sawo og Mathias Grundetjern (2) sikret opprykksjagende verter tre poeng. Grorud hadde sine sjanser underveis, men møtte et langt mer effektivt Start-mannskap.

Start fikk straffespark som førte til 1-0. Fra TV-bildene så det billig ut.

– Sånt kan skje, det lever vi med. Problemet var at Start kom ut i 2. omgang og var veldig bra. Det slet vi med å håndtere. Og når det blir 0-2 og 0-3, er det tøft å snu det. Vi måtte bare prøve, men da ble det til slutt 0-5, konstaterer Rygg.

Nå handler det å riste av seg Start-nedturen og snu det i neste runde.

– Vi må se framover, ikke bakover. Vi skal bruke erfaringene som er bra til å gjøre det enda bedre, forsikrer Grorud-treneren.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Gigasjanser

Hjemmelaget trykket Grorud bakover i åpningen, og spilte seg til en gigantisk trippelsjanse etter et knapt kvarters spill. Kanonaden endte til slutt hos Mathias Grundetjern, men Start-spilleren måtte se at forsøket hans smalt i tverrligger og ut.

Men fem minutter etter var det Groruds tur til å få en kjempemulighet. Preben Mankowitz fyrte av fra distanse, Start-keeper Jasper Torkildsen måtte gi retur, men fra kloss hold sendte Grorud-spiss Didrik Sereba ballen rett på burvokteren.

Like etter var det nok en gang Grundetjerns tur til å prøve seg. Start-spissen fikk et godt innlegg fra Eirik Schulze på venstre, men avslutningen gikk like over kassen.

Peter Godly Michael hadde en ball i mål for Grorud etter 23 minutters spill, men ble avvinket korrekt for offside.

Så raknet det

Etter en drøy halvtime sto det 1-0 til vertene. Start-spiss Sawo ble spilt gjennom i boksen og gikk ned i duell med Grorud-keeper Simen Lillevik Kjellevold. Kontakten så minimal ut, men dommer Ole-Alexander Ekeli Valen vinket vekk Grorud-spillernes protester etter å ha konferert med sin assistentdommer.

Like før pausesignalet kunne det ha stått 2-0 til Start, men Sawo sendte ballen rett på Kjellevold fra kort hold.

Grorud kom på banen for å snu det etter hvilen, men fikk en marerittstart mot de gul- og svartkledde. Et hvitkledd bortelag måtte se Eirik Schulze ekspedere Sawos innlegg inn i mål, og da var det kun spilt et par minutter av 2. omgang.

Didrik Sereba fikk en god mulighet for Grorud få minutter etter, men avslutningen hans gikk rett på Torkildsen i Start-buret.

Grorud uten seier – Ranheim neste

Og effektiviteten var på hjemmelagets side denne mandagen. Etter 55. minutters spill fikk Sawo ballen inne i Grorud-boksen, og spissen avsluttet mellom beina på Kjellevold og i mål. Dermed var matchen punktert.

Grorud fikk imidlertid nok en mulighet til å redusere, men to minutter etter 0-3 stanget Didrik Sereba ballen via Torkildsen, i tverrligger og ut.

Og der Grorud sviktet, lyktes det for Start. Med drøyt 20 minutter igjen av ordinær tid la Mathias Grundetjern på til 4-0 for vertene. Et presist innlegg fra Kristoffer Tønnessen traff hodet på Grundetjern, og sistnevnte nikket ballen kontrollert inn bak en oppgitt Kjellevold i Groruds bur. Samme mann fastsatte sluttresultatet til 5-0 fra kort hold fem minutter før ordinær tid var ferdigspilt.

Mer nettsus ble det ikke, og sørlendingene kunne til slutt innkassere en komfortabel trepoenger.

Grorud står fortsatt uten en seier i serien i 2022. Neste mulighet kommer hjemme mot Ranheim 5. september.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn, 22. runde

Start – Grorud 5-0 (1-0)

Sør Arena, 3042 tilskuere

Mål: 1-0 Peter Reinhardsen (str., 32), 2-0 Eirik Schulze (48), 3-0 Zakaraia Sawo (55), 4-0 Mathias Grundetjern (69), 5-0 Grundetjern (85)

Gult kort: Zakaria Sawo, Kristoffer Tønnessen og Basilio Ndong, Start. Simen Lillevik Kjellevold og Peter Godly Michael, Grorud

Dommer: Ole-Alexander Ekeli Valen, Kråkerøy IL

Grorud (4-4-2): Simen Lillevik Kjellevold – Saadiq Elmi (Peder Meen Johansen fra 56.), William Bjeglerud, Geirald Meyer, Fabian Østigård Ness – Nikolai Hristov (Josias Furaha fra 70.), Torje Naustdal (Shola Akinyemi fra 76.), Preben Mankowitz, Sindre Osestad – Didrik Sereba, Peter Godly Michael (Thomas Elsebutangen fra 76.)