Trikkeligaen

Vålerengas plan for landslagsprofilen: – Han skal få litt tid

Stefan Strandberg er tilbake i Vålerenga, men trener Dag-Eilev Fagermo vil være varsom og unngå samme feil som tidligere denne sesongen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Tirsdag ble den 32 år gamle midtstopperen Stefan Strandberg klar for VIF etter en lengre forhandlingsperiode. Landslagsspilleren, som tok sølv med Vålerenga i 2010, er svært fornøyd med å ha skrevet under en kontrakt som strekker seg ut 2024.

– Det er fint å være her, og veldig deilig å ha fått landet avtalen, smiler Strandberg til Dagsavisen på tirsdagens pressekonferanse.

Midtstopperen har hatt flere alternativer denne sommeren, men valgte å vende tilbake og hjem til Oslo og Norge.

– Vålerenga har alltid betydd mye for meg, og jeg vet hva klubben står for. Jeg har fått mange tilbud, og har hatt mange ting å tenke over. Det er viktig å bruke tid på en riktig avgjørelse, og når alt kommer til alt er jeg veldig glad for å ha endt opp her igjen.

Les alt om Vålerenga her!

Mistet troen

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson forteller om en lang prosess for å dra i land avtalen med stopperen, som forrige uke fylte 32 år.

– Jeg begynte i jobben 1. april, og dagen etter minte Dag-Eilev Fagermo meg på Stefan. Som tidligere Vålerenga-gutt tenkte jeg at vi måtte prøve oss på det, forteller sportssjefen.

Jonsson besøkte til og med landslagsprofilen i Salerno denne våren.

– Vi kontaktet Stefan, og besøkte ham i Italia. Vi kunne ha ventet til Nations League-kampene i juni, men for oss handlet det om å vise hvor mye vi ønsket ham til klubben også.

Sportssjef Joacim Jonsson, Stefan Strandberg og Dag-Eilev Fagermo på Vålerengas pressekonferanse tirsdag.

Strandberg besøkte VIF i lokalene på Valle i forbindelse med landslagssamlingen, men sportssjefen mistet troen på å få stopperen til klubben etter landskampene mot Serbia og Sverige.

– Han var grisegod i de kampene, og da trodde vi at vi ikke skulle få det til. Så begynte vi å se etter andre alternativer, men vi har hatt en dialog hele veien. Før helgen fikk vi et lite gjennombrudd, og plutselig var han på plass. Det er klart at det er en monstersignering, slår sportssjefen fast.

Ledertype

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er stolt over å ha en etablert landslagsspiller i VIF.

– Dette er både viktig og moro for Vålerenga. Vi trenger den lederen, sjefen og personligheten inn her for å hjelpe til og ta tak i alle de talentene vi har her, sier Fagermo til Dagsavisen.

VIF-treneren mener Strandberg forsterker laget betydelig.

– Først og fremst vil han forsterke laget som fotballspiller. I tillegg vil vi få en stemme utpå banen som vil holde laget mer i nakkehårene.

For selv om Vålerenga står med fire strake seiere, påpeker Fagermo at forsvarsspillet må bli bedre.

– Vi slapp inn to mål mot både Jerv og Viking, og det er ikke godt nok selv om vi spiller bedre og vinner. Jeg tror vi trenger enda en leder, for vi har mange unge spillere i laget.

– Skal få litt tid

Men “monstersignering” og en ny ledertype i troppen til tross, er det ikke sikkert Strandberg blir å se i VIFs førsteellever med det første.

– Første serierunde i år gjorde jeg kanskje en feilvurdering ved å starte med spillere som ikke hadde vært i troppen før rett før sesongstarten, så det kan nok hende at Stefan skal få litt tid. Vi har et lag som vinner fotballkamper nå, sier Fagermo.

– Med andre ord er han ikke å se i startelleveren på søndag?

– Ikke til helga, nei. Han har jo vært uten kamptrening siden juni, selv om han er veldig god. Vi vil ikke ta noen sjanser.

– Men er han med i troppen?

– Det kan hende, men det må vi nesten se på til fredag.

Dyr spiller

Landslagsspilleren blir dog ingen billig mann i Vålerenga-troppen.

– Det Stefan har fokusert mest på er om vi er og blir gode nok. Han setter så store krav at det er helt vilt. Han vil hjem for å vinne, og det vil vi alle sammen som er her. Naturligvis er det ikke en akademilønn han får, så han får en god lønn, forteller Jonsson og legger til:

– Samtidig kryper vi ikke ut av skinnet for å få ham hit. Når jeg ser hvilke summer som går for andre spillere i Eliteserien, tenker jeg at vi har gjort et varp.

Fagermo tror uansett at midlene som legges inn i signeringen blir godt verdt.

– Det er alltid en risiko i fotball, men det er klart at det snart ikke er noen fotballspillere igjen som har akademilønn, smiler VIF-treneren.

Strandberg har følgende mål for returen i kongeblått:

– Jeg skal fortsette med å levere på høyt nivå, og Vålerenga skal kjempe i toppen av norsk fotball i løpet av den tida jeg skal være her.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen