Trikkeligaen

Slik vurderer vi VIF-spillerne halvveis i sesongen

Sjekk Dagsavisens vurdering av hver Vålerenga-spiller ved halvspilt sesong her.

Det er til nå spilt 15 kamper i Eliteserien denne sesongen, og Vålerenga ligger på en skuffende niendeplass. Likevel er laget inne i en meget god periode før lørdagens bortekamp mot Jerv, noe som hjelper flere av spillerne opp i vurdering.

Dagsavisen vurderer hver spiller med karakter fra 1-10.

Les alt om Vålerenga her!

Keepere:

Kjetil Haug: 6

Fikk tolv kamper i år før han ble solgt til Toulouse i Ligue 1. To store tabber mot Sandefjord og Rosenborg, men var ellers en av Vålerengas aller beste spillere i den svake perioden i mai og juni. Kanskje noe overraskende at den franske klubben plukket ham opp, men uten tvil en god deal for VIF som.

Magnus Sjøeng: 6

Var kun et surt baklengsmål på overtid unna en perfekt A-lagsdebut etter at han reddet straffespark mot Bodø/Glimt i cupen. Fulgte opp med to rene bur i Eliteserien, og har kun vært med på trepoengere i serien til nå. Etter at 20-åringen fikk ansvaret i buret startet Vålerengas opptur. Enormt potensial på den 197 centimeter høye målvakten.

Forsvarsspillere:

Vegar Eggen Hedenstad: 5

Leverer stort sett alltid varene. Med fasit i hånd en meget viktig signering før sesongen, da Christian Borchgrevink stadig er utilgjengelig og ute av kamptropp. En god, offensiv back som i utgangspunktet passer 4-3-3 perfekt. Har startet alle kampene for VIF i Eliteserien så langt i år, og står med to assists.

Jonatan Tollås Nation: 5

Startet sesongen på benken, men har kommet inn i elleveren igjen etter en tøff start for Brynjar Bjarnason. Har opptrådt profesjonelt i en uvant posisjon som andrevalg, og har prestert godt ved siden av Ivan Näsberg i startelleveren.

Vålerenga-spiller Jonatan Tollås Nation jubler over 1-0-seieren mot Sarpsborg 08. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Brynjar Bjarnason: 3

En av Vålerengas største skuffelser så langt i år. Kom til klubben i vinter, og sto oppført med ti landskamper for Island i en alder av kun 22. Dessverre for midtstopperen ble nivået i Norge foreløpig for høyt, ifølge hovedtrener Dag-Eilev Fagermo. Bjarnason skal derfor nå bygge opp selvtillit i 2. divisjon med VIFs rekruttlag i tiden fremover.

Ivan Näsberg: 6

Etter en fjorårssesong med mye koronatrøbbel, fikk den vaskeekte Vålerenga-gutten så å si en hel vårsesong uten skader. Bar kapteinsbindet i flere kamper til å begynne med, og presterte godt nok til å få oppfylt barndomsdrømmen i Europa. Nå venter den greske toppligaen og PAOK for Näsberg, som nekter å spille sin siste mulige Vålerenga-kamp mot Jerv lørdag.

Leonard Zuta: 5

Samme som backkollega Hedenstad, men litt mer markant. Fikk seg en scoring hjemme mot HamKam, men bør levere flere målpoeng. Ser ut til å ha funnet tonen med Petter Strand og Osame Sahraoui på venstresiden.

Midtbanespillere:

Fredrik Oldrup Jensen: 4

Har fått mye tillit i og med at Odin Thiago Holm stort sett har vært uaktuell som starter. Ikke prestert på det jevne nivået vi er vant til, og slår litt for mange støttepasninger i dirigentrollen. Spilte dog meget godt som midtstopper mot Sarpsborg 08 tidligere denne måneden, og må muligens vikariere i posisjonen litt lengre i perioden fremover.

Henrik Bjørdal: 5

To mål mot Viking hjemme sist helg, men før det har det vært en skuffende sesong også fra Bjørdals side. Kanskje målene er starten på en god høst, som i 2020? Uansett en viktig spiller i Vålerenga.

Henrik Bjørdal scoret to mål da Vålerenga slo Viking 4-2 søndag kveld.

Petter Strand: 5

Indreløperen står foreløpig uten mål for klubben, men fikk to målgivende pasninger tidlig i sesongen. Så veldig lovende ut til å begynne med, men falt litt i prestasjoner som resten av laget etter hvert. Fortsatt en solid spiller, som alltid leverer på et jevnt nivå.

Tobias Christensen: 4

Klarte aldri helt å etablere seg i laget i fjor, selv om han var på banen i samtlige 30 kamper. Lignende situasjon for Christensen i år, med tøff konkurranse på midtbanen. Åpnet målkontoen mot Viking sist, men ser ut til å fortsette på benken enn så lenge.

Odin Thiago Holm: 6

Operasjon og skadeproblemer har preget Vålerenga-juvelens sesong til nå, men det lille vi har fått sett av ham på banen i år er sjeldent og spesielt. Vålerenga blir et langt, langt bedre lag med 19-åringen på banen, som ser ut til å være klar til å starte igjen. Holder Holm seg skadefri sesongen ut, sitter VIF på et av sine dyreste salgsobjekter noensinne.

Angrepsspillere:

Aron Dønnum: 2

Noterte seg for to scoringer i comebacket, men vil huskes som en stor skuffelse. Ideelt sett burde ikke VIF ha hentet hjem vingen i det hele tatt, for Dønnum var ikke til å kjenne igjen denne våren. Tilbake i Standard Liège nå, med Ronny Deila som trener.

Amor Layouni: 7

Startet sesongen med skader, men har vært VIFs beste spiller nesten hver kamp siden slutten av juni. Ser ut som en ny spiller etter å ha blitt flyttet over på høyrevingen, og ser ut til å ha en lys høstsesong foran seg. Har målpoeng i tre kamper på rad nå, og var en av VIFs skarpeste i kampene før det.

Amor Layouni ble matchvinner for VIF mot Sarpsborg 08. Vingen står nå med to mål på to kamper.

Vidar Örn Kjartansson: 3

Også en stor skuffelse denne sesongen, til tross for at han er lagets toppscorer med fire mål så langt i år. Terminerte kontrakten tidligere denne måneden, men har ennå ikke funnet seg ny klubb.

Henrik Udahl: 5

Kom ordentlig i gang med sine to første mål for sesongen mot KBK, og er per i dag VIFs soleklare førstevalg som spiss. Kommer seg til mange sjanser, og med flere scoringer blir det vanskelig å sette ut spissen av laget om en erstatter kommer inn dørene på Valle.

Seedy Jatta: 3

Har fått ganske mye tillit som spiss, men har til nå ikke fungert optimalt. Stort potensial på Jatta, men mangler fortsatt en del for å kunne starte som midtspiss i Vålerenga. Ingen målpoeng i serien til nå i år.

Osame Sahraoui: 6

Fikk omsider hull på byllen mot Viking sist og spilte en av sine beste kamper i Vålerenga-trøya. Tøff start på sesongen, men har virkelig kommet seg nå. Med selvtillit er Sahraoui en av Eliteseriens beste spillere, og med en god sommer videre nå kan det bli vanskelig å beholde ham i klubben fram til overgangsvinduet stenger.

Jacob Dicko Eng: 5

Har ennå ikke startet for A-laget i Eliteserien, men har fått sju innhopp denne sesongen. Nydelig scoring borte mot Aalesund, og er alltid et uromoment når han kommer inn. Utrolig spennende spiller, som bør få mer og mer tillit utover sesongen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen