Trikkeligaen

Keeperkampen i Vålerenga: – I mitt hode spiller jeg på søndag

Per Kristian Bråtveit (26) tror han overtar plassen mellom stengene og starter for VIF mot Aalesund på søndag.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Per Kristian Bråtveit debuterte i Vålerenga-drakt for rekruttlaget da VIF 2 tapte 1-2 for Brattvåg mandag ettermiddag. Dette var keeperens første kamp siden mai.

– Jeg merket at jeg var inne i det med en gang, og det var deilig å spille kamp igjen, sier den nye Vålerenga-keeperen til Dagsavisen etter kampslutt.

Den siste måneden har han ikke kunnet bidra i kamp for klubben, men nå er burvokteren omsider spilleklar - også for A-laget.

– Jeg er «drita lei» av å bare trene og har savnet en karamell på slutten av ukene. Så nå er det veldig deilig å kunne spille kamper igjen, gliser han.

Les alt om Vålerenga her!

Kun seiere

Etter at keeperen ble klar for Vålerenga har laget kun vunnet i Eliteserien, med 20 år gamle Magnus Sjøeng mellom stengene og Bråtveit på tribunen.

– Selvfølgelig skulle jeg vært ute på banen og hjulpet til, men det har jo vært veldig positivt siden jeg kom hit. Jeg har ennå ikke fått oppleve Dag-Eilev Fagermo med tap ennå, så vi får håpe å holde det sånn lengst mulig, sier Bråtveit.

Keeperen, flere aldersbestemte landskamper og én A-landskamp, har latt seg imponere av sin nye makker.

– Magnus har vært bra og opptrådt voksent for alderen sin. All kred til han etter å ha blitt kastet ut i det, men jeg er her selvsagt for å spille. Så kommer han sikkert til å si akkurat det samme, og det kommer til å bli en deilig kamp mellom oss, sier 26-åringen.

– I mitt hode spiller jeg

Foreløpig har ikke Bråtveit fått bekreftet at det er han som starter for A-laget mot Aalesund på søndag, men selv tror sisteskansen at det er han som er i startelleveren.

– Jeg vil jo inn for å spille med en gang. Planen min er å spille mot Aalesund, og så er det opp til treneren å avgjøre det. I mitt hode spiller jeg på søndag, slår Bråtveit fast.

Per Kristian Bråtveit fikk sine første minutter for Vålerenga i 2. divisjon.

Slik ser han på situasjonen dersom han skulle ta fra Sjøeng plassen i Vålerenga-målet:

– Det kommer til å være kjedelig for ham om jeg tar over plassen, men det er en slags læring å få en sånn i trynet og å kunne slå tilbake. Det tror jeg absolutt han kan. Men for min egen del har jeg vært klar på at jeg skal spille helt siden jeg kom, og alt annet er på en måte uaktuelt.

Han har ikke trent med A-laget etter VIFs seier i Grimstad.

– I det siste har jeg ikke snakket så mye med trenerteamet, da fokuset har vært på Jerv-kampen. For min del handlet det bare om å forberede meg til rekruttkampen, sånn at jeg fikk en ordentlig gjennomkjøring før jeg blir med A-laget.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Mer fra Dagsavisen