Ismaheel berget VIF etter frusterende aften mot Jerv: – En god følelse

(Vålerenga – Jerv 1-0) Det har blitt få muligheter for Taofeek Ismaheel etter overgangen til Vålerenga, men etter at VIF stanget og stanget mot Jerv-muren var det de to innbytterne Ismaheel og Tobias Christensen som løste opp og sikret seieren.

Oppdatert med sitater 21.00

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga startet med seier i sesongens første hjemmekamp mot Haugesund, mens det har blitt to bortetap mot Molde og Bodø/Glimt sist. 5-1-nederlaget i Bodø var såpass stygt at det var en revansjelysten gjeng som tok imot Jerv til lagenes aller første obligatoriske møte i liga eller cup søndag.

Det ble en frustrerende aften for Vålerenga, som stort sett fikk blokkert alt de prøvde på og ikke klarte å komme opp på det nivået at de skapte helt klare sjanser. Nesten 80 minutter gikk det før Taofeek Ismaheels innlegg ble sendt i mål av Jervs John Olav Norheim, som sikret Vålerenga årets andre hjemmeseier.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten til å komme inn på slutten, og veldig stolt over at jeg klarte å bidra slik at laget fikk med seg seieren. Da jeg satt på benken spilte vi egentlig veldig bra, og skapte mange sjanser selv om vi ikke fikk uttelling. Etter at jeg kom inn fikk jeg den ene sjansen og da gikk ballen i mål, så det var veldig godt å se, sier Ismaheel til Dagsavisen etter kampslutt.

Jerv-Hustad frisk i starten

Med på laget var igjen Vegar Eggen Hedenstad, som gikk inn på høyrebacken. Det gjorde at Petter Strand kunne trekkes opp igjen i midtbaneleddet, så Vålerenga kunne stille sitt sterkeste disponible lag til møtet med laget fra Grimstad. Det forventede stormløpet ut fra startblokkene lot vente på seg fra hjemmelaget, og i stedet var det Jervs Erlend Hustad som fikk kampens første sjanse.

Jerv-spissen dempet en ball på brystet inne i VIF-boksen, og fyrte løs mot mål. Skuddet ble blokkert ut til corner, som Vålerenga klarte å gjøre om til en kontringsmulighet. Den stoppet Willis Furtado på ureglementært vis, som resulterte i dagens første gule kort. Vålerenga presset frem en corner, før Henrik Bjørdal fikk ballen og skjøt en fem meter over fra returen.

Kvarteret var spilt da Erlend Hustad fikk en ny god mulighet, etter strålende forarbeid av Furtado som brukte musklene for å riste av seg Henrik Bjørdal. Fant Hustad med en nydelig pasning i bakrom, men i duell med Ivan Näsberg fikk stopperen timet taklingen perfekt og blokkerte skuddet over til corner. Den tok Furtado kjapt, og ballen ble spilt til Doguhan Simsir som snurret rundt med et par VIF-spillere og la ballen på bakerste stolpe, der den ble headet utenfor.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

To annullerte mål

Vegar Eggen Hedenstad satte ballen i mål etter halvspilt omgang, men det ble avblåst for offside i forkant da Vidar Örn Kjartansson ble spilt igjennom og måtte se sitt skudd bli reddet av Jerv-keeper Øvretveit. Henrik Bjørdal fikk så muligheten fra like utenfor straffefeltet, da Petter Strand fikk chippet ballen inn til indreløperkollegaen. Dessverre for Bjørdal og VIF skled ballen av foten, og forsøket gikk langt utenfor.

Et par minutter over halvtimen var det Willis Furtado sin tur til å sette ballen i nettet, bare for å se at assistentdommer avvinket den for offside. Sjansen kom etter en ny lang ball og god vending av spillet, og avslutning fra Furtado var utsøkt bort i kroken på første touch, men heldigvis for Vålerenga hadde kantspilleren vært litt for hissig på grøten da han startet løpet sitt i bakrom.

Ti minutter før pause skaffet Aron Dønnum et svært farlig frispark på 18 meters hold. Eggen Hedenstad prøvde seg først og skjøt i muren, før Leonard Zuta plukket opp returen og skjøt et par meter over. Vålerenga hadde ballen klart mest, men klarte sjeldent å få nok tempo på det til å skape de helt store sjansene. Det ble litt for enkelt for Jerv å demme opp for angrepene i etablert.

– Det var en periode jeg kanskje trodde at det ikke kom til å bli vår dag, men du kan ikke stå på sidelinja og frykte at ting ikke går din vei. Da står vi på sidelinen og tenker på hva vi skal gjør for å vinne, for vi må jo vinne en kamp som det her, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Strand-heading reddet på streken

På slaget 45 minutter fikk Petter Strand en kjempemulighet til å heade Vålerenga i ledelsen, etter at Jerv-keeper Øvretveit hadde forlenget et innlegg fra Bjørdal. Strand styrte headingen mot nettmaskene, men forsøket ble reddet på streken av en Jerv-spiller. Gjestene avsluttet med en corner som det ikke ble noe av, og dermed gikk lagene inn i garderoben på stillingen 0-0.

– Jeg burde nok satt den ja. Keeperen er borte, men så kommer det inn en spiller på streken der som jeg ikke legger merke til. Dermed setter jeg ballen rett på hodet hans og ikke i mål, sier Strand som hadde ergret seg veldig om det ikke hadde blitt tre poeng.

– Jeg følte at vi hadde såpass bra trøkk at vi kom til å score til slutt, og når vi ser tilbake på denne kampen burde vi scoret flere, men det er det ingen som kommer til å snakke om på slutten av sesongen. Da kommer det bare til å stå at vi fikk tre poeng, som er det viktigste, sier Strand.

Jerv gikk ut i hundre etter pause og skaffet seg corner før minuttet var spilt. Den endte med at Ivan Näsberg og Erlend Hustad kolliderte og ble liggende. Begge kom seg på beina etter et minutt, slik at kampen kunne fortsette. Det gjorde den med en god innsats av Bjørdal som fikk spilt ballen til Hedenstad, som kom seg ned til dødlinja og la den ut i midten av straffefeltet. Der kom Sahraoui med pannebrasken, men Øvretveit slo til corner.

Vålerenga trykket på

Vålerenga holdt trykket opp etter corneren, slik at Sahraoui til slutt kom seg ned til dødlinja igjen og fikk slått ut til Zuta. Han prøvde å tre ballen inn i hjørnet, men ballen ble blokkert ut til corner. Den slo Øvretveit ut til Dønnum, som prøvde seg på volley, men måtte også han se sitt forsøk bli blokkert.

Sahraoui var på farten igjen fem minutter etter pausen, da han la inn til Dønnum som kom på løp fra motsatt kant. Den hjemvendte sønnen kom først på ballen, men måtte se sitt forsøk bli reddet av Øvretveit. Under minuttet senere var det Furtado som kom seg til skudd fra motsatt 16-meterboks, men Kjetil Haug var fint med på sin nærmeste stolpe og slo den ut til en corner han plukket greit.

Fem minutter før timen spilt fikk Vålerenga en trippelsjanse, som ble blokkert av oppofrende Jerv-spillere. Første er det Kjartansson, så Oldrup Jensen som får skuddene sine blokkert, og da den triller ut til Zuta setter han den utenfor. Et par minutter etter timen fikk Kjartansson en mulighet på hode, etter godt spill av Sahraoui, men fikk ikke noe dreis på headingen.

Ismaheel berget Vålerenga

Fem minutter etter timen blir Vegar Eggen Hedenstad satt nydelig opp etter godt kombinasjonsspill fra Bjørdal og Strand. Klinker til fra like innenfor 16-meteren, men skuddet blir reddet av Jerv-keeper Øvretveit. Returen blir plukket opp av Dønnum, som igjen må se skuddet sitt bli blokkert av et Jerv-bein på vei mot mål. Gjestene var stadig vekk farlige på kontringer, og like etterpå satte Torje Wichne ballen halvannen meter utenfor.

20 minutter før slutt ble Zuta chippet igjennom, og lagt i bakken før han fikk slått ballen videre. Dommeren foretok seg ingenting, og ballen gikk videre til Kjartansson som snudde rundt og skjøt. Dessverre for Vålerenga var ikke islendingens sikte helt innstilt, slik at ballen gikk utenfor. Det var også det siste han gjorde, da Henrik Udahl kom inn like etterpå.

Strand fikk nok en skuddmulighet ti minutter før slutt, etter et godt forarbeid av Sahraoui igjen. Men som så mange ganger før, ble også det forsøket blokkert. Åtte minutter før full tid tok Vålerenga endelig ledelsen, og det på et selvmål. Tobias Christensen løste opp i midtbaneleddet, og sendte ballen videre til Strand. Han slo Ismaheel ut på løp, og den tidligere FFK-spillerens innlegg ble også det blokkert.

Denne gang i mål, til Klanens og Vålerengas store lettelse. Ismaheel var på farten igjen like etterpå, og var frisk i sitt innhopp. De siste minuttene klarte Vålerenga å spille på resultat, uten at Jerv klarte å skape noen sjanser. Dermed ble det nok en seier hjemme på Intility, men det bare såvidt det var.

– Det var naturligvis veldig deilig å se den ballen gå i mål etter at vi hadde malt, malt og malt på hele kampen. Da kommer det naturligvis kontringer imot når vi ligger sånn, og siden vi ikke klarer å skape flere og enda større sjanser med de mulighetene vi har blir det en stressfaktor at vi ikke skal klare det. Så det var veldig forløsende å få den scoringen på tampen, sier Fagermo som ikke er videre fornøyd med prestasjonen.

– Prestasjonen i dag er ikke god nok, og ser vi åpningen under ett synes jeg ikke vi har prestert bra nok selv om vi har ett poeng mer enn i fjor. Vi er nå ferdige med Glimt og Molde borte, men jeg hadde forventet mer av laget i sesongstarten. Vi var glimrende her i første omgang mot Haugesund, og det er det nivået der vi må ligge på, forteller Fagermo.