Trikkeligaen

Dette er Fagermos plan for å slå tilbake mot Jerv: – Må revansjere oss

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har tatt selvkritikk for laguttaket og måten VIF fremsto på mot Bodø/Glimt. Jerv hjemme er naturligvis en helt annen motstand, og Fagermo varsler endringer i startelleveren før søndagens oppgjør.

Etter 5-1-tapet for Bodø/Glimt har det vært mye negative skriverier og tilbakemeldinger i sosiale medier for Vålerenga, og VIF-trener Dag-Eilev Fagermo har tatt selvkritikk for jobben som ble lagt ned inn mot den kampen. Nå er den historie, og blikket rettet inn mot en Jerv-kamp på søndag som må vinnes.

– Uka har vært tøff, men vi har jobbet med å få humøret tilbake i gruppa og med de tingene vi har sett at vi må bli bedre på. Nå er det fredag, og det er to dager igjen til kamp, så vi er nødt til å legge det som skjedde i Bodø bak oss og konsentrere oss om de resterende 27 kampene. Ingenting blir så fort historie som en fotballkamp sa Nils Arne Eggen bestandig, og nå må vi komme oss videre, sier Fagermo til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hedenstad tilbake

I Bodø ble Petter Strand trukket ned på backen, siden Vegard Eggen Hedenstad ble skadet. Det gjorde også at Osame Sahraoui spilte indreløper. Mot Jerv er Vålerenga trolig tilbake til det som er den sterkeste elleveren VIF kan mønstre for øyeblikket.

– Vegard er klar igjen, og med for fullt på treningene. Så han går inn igjen på laget, som gjør at vi kan skyve Petter tilbake opp på midtbanen, sier Fagermo som på formasjonstreningen fortsatte med Ivan Näsberg og Brynjar Bjarnasson som stopperpar.

– Stopperne var egentlig lite involvert i baklengsmålene mot Bodø/Glimt, så jeg er fornøyd med det de har levert så langt i sesongen. Brynjar er et veldig stort talent, og spiller fast på det islandske landslaget som ikke er noe dårligere enn det norske. Hans potensial har vi tro på, men han har ikke spilt særlig mye på Island og i Italia fikk han ikke spille noe. Så vi må forvente at han nok bruker litt tid til å tilpasse seg Eliteserien, som tross alt er et høyere nivå enn han er vant med, forteller Fagermo som likevel har funnet noe å glede seg over.

– Kjetil Haugs sesongstart har vært gledelig. Når vi har et så ungt keeperteam, med to store talenter i Magnus Sjøeng og Storm (Kolbjørnsen) i bakhånd, er det veldig positivt at de presterer. Sjøen sto en fantastisk kamp for rekruttene mot Levanger, og Kjetil har vært god for A-laget. Det lover godt med tanke på at vi har det yngste keeperteamet i Eliteserien, sier han.

Vegard Eggen Hedenstad gikk av mot Haugesund og sto over mot Glimt sist, men er med igjen for fullt nå og går med det rett inn igjen på høyrebacken.

– Må få opp intensiteten i spillet

Haug sier at spillergruppa på ingen måte graver seg ned etter de to tøffe bortekampene som har endt med null poeng og 1-6 i målforskjell.

– Det var en tung dag da vi kom hjem fra Bodø, det må jeg si. Men vi har gått gjennom kampen, tatt lærdom og glemt det vi trenger å glemme og gått videre. Vi hadde håpet å få med oss noe i begge kampene, og ønsket naturlig nok ikke at det skulle bli så stygt i Bodø. Her hjemme har vi imidlertid en seier allerede, og er klar for en ny mot Jerv på søndag, sier sisteskansen.

Selv om Jerv er et lag Vålerenga skal slå alle dagene i uka, forsikrer Haug om at de ikke tar lett på oppgaven.

– Jerv har hatt en god start på sesongen, og kommer hit med selvtillit og tro på seg selv, men de kommer også til en arena som er vår og til supportere som de aldri har møtt før. Vi trenger den støtten vi får fra tribunen, og er klare for å kjempe for å sikre oss de tre poengene vi skal ta, sier han.

VIFs sisteskanse Kjetil Haug har levert bra i sesongstarten, til tross for tøffe bortekamper mot Molde og Bodø/Glimt.

Fagermo mener det er viktig at laget slår tilbake med en seier, men også at de viser fansen en god prestasjon og viser at de er på rett vei.

– Jobben min er å få ut potensialet som ligger i laget og troppen, og i vinter følte jeg at vi så fantastisk spennende ut. Da var jeg sikker på at vi hadde et medaljelag, og så har vi falt litt ned i nivå siden det. Vi må komme oss opp igjen dit, og da må vi få tilbake en større konkurranse i laget på enkelte posisjoner og vi må få opp igjen intensiteten i spillet, sier Fagermo og fortsetter:

– Mot Haugesund er det klasse frem til det nærmer seg pause, og etter det var det ikke så bra. Da burde vi ha punktert kampen, og hvis vi hadde ledet 3-0 da som vi burde, hadde kampen vært over. Da er det lett å ha klasse gjennom hele kampen, forteller VIF-sjefen.

Mer fra Dagsavisen