Smarte avfallsbeholdere i Stensparken

Ny teknologi skal sørge for at avfallsbeholderne i Stensparken blir tømt før de er stapp fulle. Nå kommer avfallsbeholderne «Bigbelly» til Stensparken.

Fra onsdag i neste uke testes de nye avfallsbeholdere i Stensparken. 

Her blir det 15 Bigbelly, som komprimerer avfallet og derfor tilsvarer fire-fem av dagens avfallsbeholdere. Beholderne er koblet til internett, og sender melding til drifter når de er fulle og må tømmes. Dette gir en mer effektiv avfallshåndtering, og kan redusere bydelens søppelhenting med opptil 80 prosent. Beholderen er også lukket, slik at fugler ikke kommer til.

Og ja. Hundeposene kan kastes i restavfallsbeholderne.

Beholderne lanseres med et arrangement i parken onsdag 2. mai.

Les også: Hundebæsj over alt – våren smelter fram møkkabyen

Kildesortering

Det blir også satt opp en kildesorteringsstasjon, med beholdere for plast, papir og restavfall.

Beholderne finnes allerede i flere andre store byer, som Stockholm, New York og San Fransisco.

Bigbelly i New York.

I Stockholm har de statistikk som viser at med Bigbelly avfallssystem har de redusert antall søppelsekker og tømminger med 97 prosent, og redusert transport/kjøring/CO2-utslipp med 92 prosent.

I egne Bigbelly-beholdere kan du kildesortere restavfall, papir og plast. Beholderene leies i første omgang i ett år. Blir dette vellykket, er målet å gradvis innføre Bigbelly i flere i flere av de andre parkene også,  skriver bydelen i et hefte/en bydelsbrosjyre som har gått til alle bydelens husstander og som også ligger på bydelens hjemmeside.

– Høyre i  bydelsutvalget (BU) er opptatt av belysning og søppelhåndtering i bydelen.  Søppel er et problem i vår bydel, og vi er opptatt av å finne gode avfallsløsninger. Vi i bydelsutvalget la hodene våre i bløt, og vi fikk tips av Høyrepolitikeren Jon Ole Whist om disse beholderne.  Sammen med MDG og Venstre ble vi enige om at det var en god ide å sette av midler til dette, sier BU-leder, Anne Christine Kroeplien til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Griller

I tillegg til de nye avfallsbeholderne settes det  ut åtte nye fastgriller i Stensparken, Marienlystparken, Sophus Bugges plass, Idioten og på Westye Egeberganlegget. I fjor høst ble det også satt ut 15 nye avfallsbeholdere til engangsgriller og tømming av brukt kull og aske.