Slik blir de nye Oslo-trikkene

Vinteren 2020–21 får Oslo nye trikker. De nye trikkene skal kunne frakte 100 millioner passasjerer i året.

– De som reiser med de nye trikkene, vil oppleve en stor oppgradering sammenlignet med trikketilbudet i dag, sier prosjektsjef Bjørn Bjune i Sporveien Trikken i en pressemelding.

Tirsdag ble prototypen av de nye trikkene som skal rulles inn i hovedstaden om halvannet år, presentert.

Denne prototypen er tilnærmet lik de 87 nye trikkene som er bestilt fra spanske CAF, men er noe kortere. I dag har Sporveien totalt 71 trikker.

Trikkene er universelt utformet og vil få lavt gulv for å gjøre av- og påstigning enklere, spesielt for passasjerer med rullestol og barnevogn. Foto: Ina Helen Østby / Sporveien / NTB scanpix

50 millioner

Hver av de nye trikkene har en kapasitet på 220 passasjerer.

I dag reiser 50 millioner mennesker med trikken hvert år, mens man med flere og større trikker vil kunne frakte 100 millioner mennesker.

De nye trikkene kommer også med lavt gulv, som skal gjøre av- og påstigning enklere, spesielt for dem med rullestol eller barnevogn. De er 34,16 meter lange, 2,65 meter brede og vil få seks dører, mot dagens fire.

De nye trikkene vil blant annet få USB-kontakter og god synlighet til digitale fargeskjermer, og de får et åpent miljø som kan minne om dagens T-baner i Oslo. Foto: Ina Helen Østby / Sporveien / NTB scanpix