Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) gjester i dag Norges største pinsemenighet Filadelfia Oslo på det kristne arrangementet Bønn for Oslo. FOTO: MARTE GJÆRDE

Raymond skal be for Oslo

Kanskje får det rødgrønne byrådet hjelp fra oven. I dag skal i hvert fall byrådsleder Raymond Johansen (Ap) be for Oslo.

– Det blir flott å starte året med å besøke Filadelfiakirken, sier Johansen til Dagsavisen.

I dag deltar han på arrangementet Bønn for Oslo (BFO). Også byråd Geir Lippestad (Ap) og byrådssekretær Frode Kyvåg (Ap) er deltakere på arrangementet, som varer fra 6.–10. januar. Formålet er å samle kristne til «bønn for Oslo, til velsignelse for byen og utrustning og inspirasjon.» Ifølge arrangementets nettside er det også et ønske å: «takke Gud for byen, ta inn over seg Oslos behov og hovedstadens betydning for landet vårt, og høre hva Gud vil si til byen og kirken.»

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Bønn for flyktningene

Blant de 18 arrangørene er flere frikirker. Blant dem Filadelfiakirken som Raymond Johansen gjester i dag.

– Det er ikke et miljø jeg kjenner godt, men en del av mangfoldet som utgjør vår by, sier Johansen.

Oslo Filadelfia er den største pinsemenigheten i landet.

Pinsebevegelsen er ikke én religiøs retning, men en kristen bevegelse som kjennetegnes ved at de vil gjenopplive pinsens kristendom. Særlig fremheves tungetalen og helbredelse ved bønn, ifølge Store Norske Leksikon.

– Hva kommer du til å be for?

– Jeg kommer til snakke om utfordringene for fellesskapet. Den store utfordringen knyttet til flyktningsituasjonen og mange ensomme eldre, sier Johansen.

– Det er også en del av arrangementet å lytte til hva Gud har å si til Oslo. Hva tror du han vil si?

– Jeg tenker det er viktig å ha respekt for at dette er en kristen menighet, som har sin måte å avholde sine møter på. Ellers har jeg ikke noen formening om hva Gud måtte ville si til Oslo, sier Johansen.

LES OGSÅ: Snur om tilbud til døende i Oslo

Oppvåkning i Ap

Erik Andreassen er pastor og presseansvarlig for BFO. Han er spent på hvordan Johansen vil svare på kritikken om lite fokus på religion i byrådserklæringen.

– Det står nesten ingenting om livssyn i Oslo-byrådets politiske erklæring, sier han.

Johansen er ikke fremmed for at religion kunne fått større plass.

– Det er sikkert mange sider i byrådserklæringen som kunne vært utdypet. Oslo skal være en mangfoldig by, og livssyn og etikk er viktige deler av den jobben vi gjør, sier Johansen.

LES KOMMENTAR: Høyere himmel over hovedstaden  (Lars West Johnsen)

Andreassen tror Ap mer enn før har innsett at religion blir viktigere.

– Det virker til å være en oppvåkning i Ap der en ser viktigheten av religion på en annen måte. Nå har de også en partileder som er åpen om sin egen tro, sier Andreassen.

– Tradisjonelt sett har Ap vært det største kristne partiet og det største agnostiske partiet. Men det er også mange med annen religiøs bakgrunn. Så synes jeg det er fint at ulike politikere står fram med sitt syn, men ordet oppvåkning er det mer naturlig at andre bruker enn meg, svarer Johansen.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!