Nyheter

400 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 400 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 88 flere enn samme dag forrige uke, og 105 flere enn mandag.

Oslo 20210728. 
Tirsdag kveld kom det en del nedbør i Oslo sentrum.
Foto: Geir Olsen / NTB

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 238 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Alna bydel. Her er det et smittetrykk på 1.100 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Stovner og Søndre Nordstrand bydel med henholdsvis 985 og 973.

Tallene er lavest i bydelene Vestre Aker, Ullern og Grünerløkka.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 59.314 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Her er smittetallene for Oslo og de enkelte bydelene

Rekord

Det siste døgnet er det registrert 2.126 koronasmittede i Norge. Det er 500 flere enn samme dag i forrige uke og ny smitterekord.

Antall smittede er det høyeste som er registrert her i landet siden pandemien brøt ut.

Forrige rekord ble satt 1. november, da med 1.973 tilfeller, viser tallene fra Folkehelseinstituttet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.467 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.098, så trenden er stigende.

Kan komme tiltak

– Dessverre ser vi at smittetallene fortsetter å stige, selv om vi er litt usikre på om flere nå tester seg, og at vi dermed fanger opp flere av mørketallene. Når vi se på sykehusinnleggelser de siste ukene, er tendensen likevel klar; det blir stadig flere covid-19-pasienter som trenger behandling. Vaksineeffekten er ikke nok til å snu trenden nå, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB.

– Vi må hjelpe til ved å følge lokale råd, holde oss hjemme ved sykdom og vaksinere oss slik vi blir anbefalt. Bare da vil vi klare å beholde den normale hverdagen vi ønsker oss gjennom vintersesongen, fortsetter han.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet sier at de jobber med råd.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber intensivt med råd til regjeringen om tiltak fremover. Her gjør vi sammen med Helsedirektoratet både vurderinger av måter å få dagens tiltak til å virke bedre på, og vurderinger av nye tiltak, sier hun til NTB.

Helsedirektør Bjørn Guldvog gikk tirsdag ut og sa at det nå er nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om det er nødvendig å justere på tiltakene.

Han varslet at det vil komme råd om nasjonale tiltak. Han nevnte stikkprøvekontroller på grensen og tiltak rundt uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt.

– Vi har gitt et oppdrag til etatene våre om å fortløpende vurdere behovet for regionale og nasjonale tiltak. Dersom vi får anbefalinger om dette, vil vi raskt ta stilling til det, har helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) tidligere sagt til NTB.

Sykehusinnleggelser

Tirsdag var 187 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve færre enn dagen før.

45 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 19 på respirator. Det er fire færre på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 8,1 million koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 220.513 personer testet positivt.

Til nå har 4.213.336 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.758.932 personer har fått andre dose.

Saken fortsetter under videoen

Dødsfall

Til sammen er 924 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,7 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen