Nyheter

To bilbranner i Oslo natt til mandag

På Hovseter fant politiet flere biler med knuste ruter, påført brennbar væske, i tillegg til to biler som brant. Flere er pågrepet i saken. På Kjelsås ble minst 30 evakuert da bil brant i garasje.

Av NTB og Dag Høie

Fire menn i 18-20-årsalderen er pågrepet, mistenkt for å stå bak en bilbrann og skadeverk på flere biler på Hovseter i Oslo natt til mandag.

Oslo-politiet meldte på Twitter klokka 4.12 natt til mandag om en bilbrann på Hovseter, der mange vitner hadde meldt at de har hørt og sett en bil dra fra stedet i høy hastighet. To biler fikk skader i brannen.

– Vi har sterk mistanke om at denne brannen er påsatt. Brannen ble slukket litt før klokka 4.30. Den rakk å spre seg til én bil til, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB.

To biler fikk brannskader. På stedet fant politiet flere andre biler med knuste ruter og som var påført brennbar væske.

Stasjonsvogn

De fire mistenkte ble pågrepet på Storo en times tid senere.

– Vi lette etter en bil, en stasjonsvogn med skiboks på taket. De fire kjørte en slik bil. I tillegg luktet de bensin. Det ble også funnet en mindre mengde narkotika i nærheten av en av dem, forteller operasjonsleder Guro Sandes i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Politiet mener de fire har kjøpt en kanne bensin før hendelsen på Hovseter.

– I alt fire-fem biler var forsøkt påsatt, forteller operasjonsleder Guro Sandes i Oslo politidistrikt.

Evakuert

Tidligere i natt rykket nødetatene ut etter flere meldinger om brann i et garasjeanlegg under en blokk i Kurveien på Kjelsås. Klokka 1.15 meldte røykdykkerne at brannen i bilen var slukket, og det ble jobbet videre med å lufte ut røyken fra garasjeanlegget. Minst 30 personer ble evakuert i en drøy time.

– Vi begynte å få meldinger rundt klokka 0.50 fra flere beboere om kraftig, sort røyk fra anlegget. De kjente til at det var 15–20 biler anlegget, som er under en blokk, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo-politiet til NTB.

Det var ikke fare for spredning av brann til bygningsmassen over garasjeanlegget, men på grunn av all røyken, som var giftig, ble alle beboerne bestemt evakuert på grunn av eksponeringsfare.

I 2-tiden var alle de evakuerte tilbake i leilighetene sine. Politiet opplyste til NTB at det ikke var kommet meldinger om noen personskader.

Ifølge politiet er det for tidlig å si noe om brannårsak, men personell fra krimvakta følger opp saken.

Mer fra Dagsavisen