Nyheter

Tom T-bane i Oslo

Folk er veldig flinke til å overholde myndighetenes råd, sier Ruter.

Det var folketomt da Dagsavisen tok T-banen til Oslo sentrum fredag morgen, dagen etter at myndighetenes strengte tiltak ble offentliggjort. At de som har mulighet, jobber hjemmefra, har åpenbart gjort utslag på reisevirksomheten.

Pressekontakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, forteller at Ruter ikke har konkrete tall på antall reisende.

Les også: Nye regler for korona-testing

Men de merker nedgangen i antall passasjerer.

Tilbakemeldingen fra folk som har måtte reise kollektivt i dag, og informasjons- og samordningssentralen vår, går på at folk er veldig flinke til å overholde de råd og anbefalinger som er kommet. Det har vært få som har reist i dag, og det har vært gode muligheter til å reise med god avstand til andre, sier Johansen.

Han vil samtidig takke alle medarbeidere i kollektivtrafikken.

Slasken: Sju prinsipper under og etter korona

Det er viktig for oss nå å skjerme innbyggerne i Oslo, men skal vi gjøre dette, må vi også holde kollektivtrafikken i gang for at de innbyggerne som jobber innenfor samfunnskritiske områder, kommer seg på jobb, sier han.

Les også: Sykdom, karantene og stengte skoler: Dette har du krav på

Les også: Alle som kommer fra utlandet skal i karantene

Samleside: Alt du trenger å vite om korona

Mer fra Dagsavisen