Nyheter

Mener Skeid ville klart seg i 1. divisjon i år

(Skeid - Stjørdals/Blink 3-1). Den tidligere toppscoreren i Skeid, Johnny Buduson, fikk sitt comeback søndag. Han mener årets Skeid-lag ville klart seg i 1. divisjon.

Bilde 1 av 3

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Med seieren over Stjørdals/Blink har Hødd og Skeid skilt seg ut i tetkampen der vinneren rykker opp og toerlaget skal spille kvalifisering. To poeng skiller lagene etter at Hødd berget seieren sin på overtid mot KFUM lørdag.

For Skeid handler det om å holde konsentrasjonen og kvaliteten. I søndagens kamp var det en god 1. omgang som avgjorde oppgjøret. Johnny Buduson, som ble hentet av Haugesund etter 2016-sesongen, gjorde sitt comeback åtte minutter før slutt. Etter Haugesund har han også spilt i Fredrikstad og i HamKam i år. Der scoret han to mål.

Ville tilbake

– Det var hit jeg ville og det blir en spennende høst i kampen om opprykk. Det er tøffere nivå i 1. divisjon, men jeg er ganske sikker på at årets Skeid-utgave ville overlevd på nivået over, sier Buduson til Dagsavisen.

Han ble byttet inn for sin gamle spisskollega David Tavakoli og trener Tom Nordlie vil benytte Buduson både som spiss og kant i høstens kjør i tetkampen.

Men i søndagens oppgjør fikk Buduson se både Skeids topp- og bunnivå.

– Det er kanskje farlig å lede 3-0. Da slipper man seg nok litt ned, men etter den tidlige reduseringen fikk vi samlet oss, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Can scoret to

Før pause var Skeid uhyre farlig på hjørnespark og to av dem endte i scoring. Først hamret Mesut Can elegant inn en returball i motsatt vinkel, og rett før pause headet kaptein Tom Even Skogsrud inn den tredje scoringen på corneren fra Mohammed Mahnin.

I mellomtiden hadde Mahnin levert dagens mest presise og smarte pasning til Mesut Can som sendte inn 2-0 fra venstre kant. Can var også mannen som scoret Skeids mål i bortekampen mot Blink i vår, som endte 1-1.

Vi talte 7-0 i målsjanser til Skeid før pause.

– Og da skal spillerne frelse verden etter pause og gjøre ting på egenhånd. En rotete og slurvete omgang, sa Tom Nordlie om det han fikk se etter pause da Stjørdals/Blink skapte en gedigen sjanse i tillegg til scoringen av Sander Erik Kartum sju minutter ut i omgangen. Skeid kom ikke til en eneste avslutning før 18 minutter var spilt.

– Kampen viste at heller ikke i 2. divisjon kan man slippe på gassen. Nå gleder jeg meg til å komme inn i gjengen og bidra, sier Buduson.

Før pause hadde Skeid fart i pasningene og gode bevegelser foran. Det er slik laget skal framstå.

Backen som ble solgt

Skeid kunne ikke hentet Buduson hvis de ikke hadde solgt Sulayman Bojang til Sarpsborg 08.

I hans fravær er det Stian Kommandantvold Pettersen som har overtatt høyrebacken. Også han en kantspiller med mange offensive fibre.

For Skeid var det et stort dilemma å selge Bojang, men klubben må benytte muligheten når salgsmulighetene dukker opp.

– Nå har jeg så mange kantspillere at jeg må sortere. Jeg mener vi har en bred og god stall, men vi må gjøre det vi har øvd på, sier Tom Nordlie, som minnet spillerne om nettopp det da det begynte å stange.

Skeid har tapt de to siste bortekampene, men holder fortsatt stand på hjemmebane og er det laget som har scoret flest mål i avdelingen, 32, og sluppet inn færrest, 13. Likevel er de to poeng bak Hødd på serietoppen.

I neste runde er det bortekamp mot Vard Haugesund før KFUM Oslo kommer til nøkkeloppgjør på Nordre Åsen.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 2 søndag:

Skeid - Stjørdals/Blink 3-1 (3-0)

Nordre Åsen: 370 tilskuere.

Mål: 1-0 Mesut Can (17), 2-0 Mesut Can (39), 3-0 Tom Even Skogsrud (42), 1-3 Sander Erik Kartum.

Dommer: Adrian Gjendemsjø, Tertnes.

Gult kort: Tom Even Skogsrud, Skeid.

Øvrike kamper i avdelingen:

Fløy-Flekkerøy – Nardo 1-1.

Spilt lørdag: Kjelsås – Bryne 2-2, Vidar – Egersund 2-6, Arendal – Vard Haugesund 2-0, Hødd – KFUM Oslo 2-1.

Spilles mandag: Brattvåg – Vålerenga 2.-lag.

Mer fra Dagsavisen