Dette handler ikke om å sole seg i noen glans eller om å sy puter under armene på noen, sier Henriette Steenstrup. FOTO: NTB SCANPIX

– Jeg tror folk er lei Carl I. Hagen

Henriette Steenstrup brukte sin telefonliste for å få store navn til støttekonserten for flyktningene.

– Jeg er en slags bookingassistent, jeg. Jeg ble spurt av Fatemeh om å være med på arrangementet. Jeg sa jeg kunne hjelpe til med å ringe folk i mitt nettverk, sier Henriette Steenstrup.

LES: Alle vi bidra for Fatemeh

Den prisbelønnede skuespilleren og komikeren har de siste ukene jobbet med å få en stjerneliste av artister og skuespillere til den store dugnadskonserten på Sentrum Scene 28. oktober.

Blant annet deltar flere populære komikere fra TV 2s «Torsdag kveld fra Nydalen», der Henriette Steenstrup har vært med i flere sesonger.

LES OGSÅ: Carl. I. Hagen vil nekte bosetting i Oslo

Ville bidra

Steenstrup kjente ikke Fatemeh Fahadi-Elmenhorst fra før, men grep sjansen da Fahadi-Elmenhorst tok kontakt for å be om hjelp til artistdugnaden.

– Jeg satt jo som mange andre og leste kommentarfelt og ble deprimert over tingenes tilstand. Da føltes det bedre å gjøre noe, sier Steenstrup.

– Responsen har vært kjempepositiv. Vi har fått ja fra veldig mange, og vi venter bekreftelse på et par sværinger til. De som ikke har anledning til å delta den kvelden, spør om de kan bidra på andre måter, forteller Steenstrup.

I helgen gikk Åge Aleksandersen ut og oppfordret norske artister til å engasjere seg i hjelpearbeidet for syriske flyktninger. I dag er det støttekonserter både i Tromsø og i Oslo, men arrangementet på Sentrum Scene blir det største til nå.

– Vi vil støtte Fatemehs prosjekt. Det er viktig for folk å vise at det er en stor gjeng som heier på den medmenneskelige linja, sier Henriette Steenstrup.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

– Dugnad er ikke å «lyse seg i glansen»

Samtidig som Facebook-grupper har mobilisert mange tusen til dugnadsinnsats, har Frps Carl I. Hagen kritisert restauranteiere som ga mat til flyktninger i Oslo for «forsøk på å lyse seg i glansen».

– Jeg tar gjerne imot litt glans, jeg! Dugnadsarbeid er ikke spesielt glamorøst. Vi har lagt ned veldig mange arbeidstimer i denne konserten, sier Steenstrup.

Jeg tror folk er lei av at sånne som Carl I. Hagen får sette dagsorden for hva dette handler om. Dette handler ikke om å sole seg i noen glans eller om å sy puter under armene på noen. Det handler rett og slett om å redde barn og familier som er i en håpløs situasjon. Det er oppløftende å se at så mange bra folk er i sving i Norge nå. Jeg blir optimist av det, sier Steenstrup.