Fotball

Innrømmer at Sahraoui snart kan forsvinne: – Det vil endre bildet

Osame Sahraouis kontrakt med Vålerenga tikker mot slutten. Ting tyder på at stortalentet kan ha spilt sin siste tellende kamp på Valle.

Forsvinner 21-åringen utenlands, vil det gi naturlig nok gi mer penger i kassen til spillerkjøp for VIF.

– Osame kan bli solgt, ja. Det er en del interesse som foreligger. Og et salg vil jo kunne endre det totale bildet, sier sportssjef Joacim Jonsson til Dagsavisen.

Dag-Eilev Fagermo spådde nylig i Dagsavisen-podkasten Trikkeligaen at Sahraoui forsvinner i inneværende overgangsvindu.

– Jeg tror det. Vi fikk inn et stort bud på ham (i sommer, journ. anm.) som vi avslo. Og det er litt Osames tur nå, sa Vålerenga-treneren.

Vålerenga gir ikke opp forlengelse

Dagsavisen har tidligere omtalt interesse fra blant annet Tyskland og Nederland. I sommervinduet ville også den tyrkiske storklubben Galatasaray hente kantspilleren.

– Galatasaray var jo på banen tidligere. Så får vi se. De har ikke uttrykt noe til oss i det siste, opplyser Jonsson, som snart håper på en avklaring.

Sahraoui selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Agent Mohammed Fellah har ikke besvart Dagsavisens henvendelse i saken.

– Har du snakket med Sahraoui i det siste?

– Litt, men vi forholder oss mest til agenten hans, svarer Joacim Jonsson.

Vålerenga-sportssjef Joacim Jonsson i samtale med trener Dag-Eilev Fagermo torsdag.

Interessen til tross – sportssjefen sier det ikke ligger noe konkret bud på VIFs bord per i dag.

– Har dere gitt opp å forlenge Sahraouis kontrakt?

– Nei. Vi diskuterer dette videre. Vi får bare se hva som skjer, sier Jonsson.

Ønsker seg nye fjes inn før Marbella-avreise

Tirsdag ble det bekreftet at midtbanemannen Tobias Christensen forlater Vålerenga til fordel for ungarske Fehérvár. Overgangssummen skal ligge på rundt ni millioner kroner.

– Vi fikk et bud som var markedsdyktig, og så var dette noe Tobias ønsket. Vi så vel også på det som en fornuftig løsning, sier Jonsson.

VIF må budsjettere med spillersalg, så det er uklart hvor mye av pengene som eventuelt vil frigjøres til å hente nye spillere. Men Jonsson er klar på at han ønsker å forsterke troppen. Blant annet står en midtstopper høyt på ønskelisten etter at Jonatan Tollås Nation la opp. Og aller helst er ønsket å forsterke i hver lagdel. Nylig ble Jacob Storevik presentert som ny keeperutfordrer til Magnus Sjøeng.

Brøndbys Sigurd Rosted er blant alternativene på stopperlisten, som Dagsavisen tidligere har omtalt.

– Vi diskuterer flere midtstoppere, og det er ingen hemmelighet at vi har diskutert Sigurd. Men det er ingen utvikling der akkurat nå.

Brondby's Norwegian defender Sigurd Rosted keeps his eye on the ball during the UEFA Europa League group A football match between Rangers and Brondby at the Ibroxii Stadium in Glasgow on October 21, 2021. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)

– Når kan man forvente å ha flere nykommere på plass?

– Det er ikke veldig, veldig nært per nå. Men vi diskuterer alltid ulike navn, sier sportssjefen.

– Og når vil du helst ha nye fjes på plass?

– Man kunne jo ønsket seg å ha forsterkninger inn før avreise til treningsleiren på Marbella 9. januar. Men i realiteten vil nok det bli vanskelig å få til, svarer Jonsson.

Mer fra Dagsavisen