Trikkeligaen

VIF bekrefter – henter keeper fra Sandefjord: – Er både stolt og glad

Vålerenga har funnet keeperen som skal utfordre Magnus Sjøeng om førstekeeperplassen i VIF neste sesong.

Oppdatert med bekreftelse, kl. 18.34

Etter at Sondre Rossbachs kontrakt gikk ut med Vålerenga, og Storm Strand-Kolbjørnsen røk korsbåndet, står Vålerenga igjen med bare én keeper i Magnus Sjøeng. Det er selvsagt ingen optimal situasjon, og derfor har Vålerenga vært på utkikk etter en som kan utfordre VIFs unge sisteskanse.

Like før jul skrev Dagsavisen at VIF-trener Dag-Eilev Fagermo har invitert Isak Midttun Solberg til å bli med på klubbens første opphold på Marbella i slutten av januar. Midttun Solberg har tidligere vært i Tottenhams akademi, og spilte sist i Kongsvinger, før han ikke fikk fornyet kontrakten sin der.

Tirsdag hevdet Viaplays Andreas Hopen at Vålerenga ville signere Jacob Storevik, og senere tirsdag bekreftet VIF signeringen. 26-åringen fra Førde var med på å berge plassen for Sandefjord i årets Eliteserie, og har vært fast for Sandefjord de to foregående sesongene. I år spilte han 20 av 30 kamper, pluss begge kvalifiseringskampene mot Kongsvinger.

– Først og fremst er jeg både stolt og glad over å få denne muligheten. Vålerenga er en kjempestor klubb i norsk målestokk, så dette er stort for meg, sier Førde-mannen og legger til:

– Magnus Sjøeng imponerte meg veldig da han kom inn i fjor, og jeg ser frem til å bli en del av det keeperteamet som er i Vålerenga. Jeg er sikker på at vi kan lære mye av hverandre, sier han til Vålerengas nettsider.

Tidligere har Storevik vært innom Rosenborgs akademi, Levanger og Florø. Han skal ha signert på en kontrakt ut 2025-sesongen.

– Jacob er en veldig fin type med masse erfaring fra Eliteserien. Med vårt unge keeperteam var det nettopp en slik sisteskanse vi ønsket som utfordrer til Magnus, sier keepertrener Gjermund Østby.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen